Bijgewerkt: 30 september 2023

SAmen Verduurzamen aan de Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Eigen Haard
23-06-2017

Met het plaatsen van een isolatiepaneel heeft Bert Halm, bestuurder van woningcorporatie Eigen Haard, samen met Peter Bot (BBA), wethouder Duurzaamheid van de gemeente Amstelveen het startsein gegeven voor het project SAmen Verduurzamen (SAVE). De woningen aan de Van Heuven Goedhartlaan zijn de eerste van de 3500 woningen die de komende zes jaar verduurzaamd gaan worden in Amstelveen.

Minst energiezuinige woningen aanpakken. 'We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in renovaties. Toch hebben we nog steeds veel woningen met een relatief laag energielabel', zegt Bert Halm bestuurder van Eigen Haard. 'Die willen we nu versneld wegwerken. Met SAVE maken we extra vaart'. De 400 woningen aan de Van Heuven Goedhartlaan zijn de eerste die we aanpakken. De bewonerscommissie van de Van Heuven Goedhartlaan heeft zich bijzonder ingezet, dat we hun flats als eerste verduurzamen. We isoleren deze flats naar de eisen van deze tijd door  nieuwe dak- en spouwmuurisolatie. Ook isoleren we de kopgevels aan de buitenzijde en vervangen het glas en plaatsen draairamen en nieuwe voordeuren’.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2017)

Bert Halm bestuurder van woningcorporatie Eigen Haard en Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid en Ruimtelijke Ordening


Wethouder Peter Bot: 'De duurzame kwaliteit van sociale huurwoningen in Amstelveen neemt de komende jaren flink toe. Na 2022 zijn er geen sociale huurwoningen meer met energielabel E, F, of G. Dit hebben gemeente, Eigen Haard en Bewonersraad Amstelveen gezamenlijk afgesproken met het ondertekenen van de prestatieafspraken’.

Verduurzamen en woonlasten omlaag. SAVE draait om drie vormen van besparen: energie, geld en milieu. Een lager energiegebruik is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. En verduurzamen zorgt ook vaak voor meer comfort in de woning. De huurverhoging die de bewoner krijgt als het huis verduurzaamd is, is maximaal 50 procent van het bedrag, dat wordt bespaard op de energierekening. Dus als door de woningverbetering de energierekening tien euro per maand omlaag gaat, dan is de huurverhoging vijf euro. Dit is bij normaal gebruikersgedrag.

Beginnen bij bewoners met veel draagvlak. Om extra tempo te maken wil Eigen Haard ook onderzoeken bij welke bewoners het meeste draagvlak is voor de ingreep. ‘Gebouwen, waar het draagvlak het hoogst is pakken we eerder aan’, zegt Bert Halm. Daarvoor is nodig, dat bewoners goed weten, waar ze aan toe zijn’. 

Eigen Haard zorgt voor zoveel mogelijk goede en betaalbare huisvesting in de Metropoolregio Amsterdam. We werken, met onze partners, aan prettige wijken met een gemengd aanbod. Eigen Haard beheert ruim 61.000 woningen en bedrijfsruimten.

Duurzaam Amstelveen. In een duurzaam Amstelveen zijn ecologische, economische en sociale belangen in balans. Amstelveen zet daarom in op onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen, herbruikbare producten in een circulaire economie in een inclusieve stad waar Amstelveners elkaar weten te vinden om problemen aan te pakken en kansen te verzilveren. Eigen Haard zet qua duurzaamheid een belangrijke stap in de goede richting.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.