Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Ruud de Wild in Museum vd Togt

Nieuws ->

Bron: Museum Jan van der Togt
04-10-2006

‘Schilderijen en één Trabant´

12 oktober t/m 26 november 2006

Ruud de Wild ( Hilversum, 1969) is bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn werk als DJ op de radio, maar krijgt de laatste jaren steeds meer waardering en bekendheid voor zijn werk als schilder. Een talent dat hij van huis uit heeft meegekregen.

De Wild groeide op in een familie van drukkers en grafisch vormgevers. Hier ligt de basis van zijn voorliefde voor typografie en niet te vergeten zijn grote kennis van kleuren en verfsoorten, hun eigenschappen en onderlinge werking. Gezegend met dit technisch inzicht en materiaalkennis is hij in staat zijn doeken, hoe gelaagd en doorwerkt ze ook zijn, een verbluffende transparantie te geven.

Ruud de Wild  Amstelveen(Foto- Anko Stoffels - 2006)

Ruud de Wild in de Trabant


Al meer dan vijftien jaar vervaardigt Ruud de Wild kunstwerken. Als rode draad zijn ‘samples’ van songteksten terug te zien op zijn doeken, aangezien De Wild’s passie voor schilderen onlosmakelijk verbonden is met zijn andere passie: muziek. De emoties die de songteksten bij hem losmaken zijn zeer verschillend van aard en hierdoor zijn de kunstwerken zo doorwerkt en gelaagd.

Mede door bovengenoemde werkwijze en kenmerken is De Wild door platenmaatschappij Universal Music gevraagd om een ‘U2 Trabant’ te beschilderen ter ere van het verschijnen van de U2- dvd 'Zoo tv live in Sydney'. Deze Trabant is onder andere beschilderd met samples van het U2- album ‘Achtung Baby’. Op dit in 1991 in Berlijn opgenomen album stond de Trabant destijds centraal.

Samen met zijn nieuwste werken zal de ‘U2 Trabant’ te bezichtigen zijn tijdens zijn expositie, waarmee Ruud de Wild de volgende is in een rij van bekende, minder bekende, maar bovenal interessante kunstenaars die door de jaren heen in Museum Jan van der Togt hebben geëxposeerd.

De Wild: "Eerst een boek, toen de Trabant en nu het museum in, het wordt wel eng echt!"

De tentoonsteling zal op maandag 16 oktober 2006 om 20:00 uur worden geopend door Frits Barend en Henk van Dorp

Museum Jan van der Togt

Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen, Tel: 020 641 57 54


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.