Bijgewerkt: 2 december 2023

Ruud Gullit signeert zijn boek bij Libris Venstra in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
27-08-2016

Eind augustus 2016 verschijnt het nieuwe boek 'Kijken naar voetbal' van voetballegende Ruud Gullit. Een boek vol analyses, observaties en anekdotes over systemen, tactiek en winnen. Ter ere van het verschijnen van zijn boek, komt Ruud Gullit signeren bij boekhandel Libris Venstra. Ruud Gullit is een van Nederlands beste voetballers ooit. Als speler bij o.a. Feyenoord, PSV en AC Milan werd hij diverse malen landskampioen en won hij de Europa Cup I. In 1988 was hij aanvoerder van het Nederlands elftal dat Europees kampioen werd. Tegenwoordig ziet hij als analist honderden wedstrijden per jaar.

Foto Amstelveen
(Foto Bob Bronshoff - 2016)

Ruud Gullit (1962), oorspronkelijke naam Rudi Dil, is een voormalig profvoetballer


In zijn boek, dat hij schreef samen met Valentijn Driessen (chef voetbal bij De Telegraaf) vertelt hij voor het eerst op welke manier hij een wedstrijd “leest”, hoe hij binnen vijf minuten kan zien, of een vleugelaanvaller zijn man voorbij zal komen, wat de zwakke plek is van elk team en waarom balbezit niet altijd tot doelpunten (en dus tot winst) leidt.

Gullit legt uit, waar hij op let als hij een wedstrijd kijkt. Hij gaat in op welke systemen er zijn en hoe teams zich op hun tegenstander voorbereiden. Daarnaast is er aandacht voor psychologie en de cultuurverschillen tussen verschillende Europese landen. Elke lezer zal voortaan voorgoed anders voor de televisie zitten.

In 'Kijken naar voetbal' beschrijft hij hoe zijn tactisch inzicht als speler groeide met iedere stap die hij in zijn imposante carrière maakte. In elk team werd hij op een andere positie gezet (van laatste man tot rechtshalf, tot spits), waardoor hij zich steeds aan nieuwe situaties moest aanpassen. Kijken naar voetbal verschijnt ook in Groot-Brittannië. Op 8 september geeft Penguin UK het uit als How To Watch Football.

‘Uiteindelijk draait bij voetbal alles om winnen. Zo speel je, zo train je, zo coach je, zo kijk je. Maar zo begint het niet. Het begint met de bal.’ Ruud Gullit zal zondag 4 september 2014 signeren van 16 tot 17 uur bij boekhandel Libris Venstra. Kijken naar voetbal * Ruud Gullit * verschijnt op 29 augustus * € 19,88 * paperback, 304 pagina’s * ISBN 978 90 263 3128 2  * www.amboanthos.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.