Bijgewerkt: 2 oktober 2022

RotaryClub Amstelveen Nieuwer-Amstel helpt Oekraïense vluchtelingen

Nieuws -> Informatief

Bron: RotaryClub Amstelveen Nieuwer-Amstel
19-09-2022

Ook in de zomer was hulp aan de Oekraïense vluchtelingen nodig. RotaryClub Amstelveen Nieuwer-Amstel (RANA) stelde geld beschikbaar om ook in de zomermaanden hulp te bieden - in samenwerking met de Stichting Maccabi Nederland - aan de Oekraïense vluchtelingen die in Amstelveen verblijven.

De Oekraïense vluchtelingen die eerder dit jaar in twee hotels in Amstelveen zijn opgevangen, kunnen daar nog tot het einde van dit jaar blijven. In de beginfase werd veel geld of anderszins (kleding en goederen) gedoneerd door particulieren, bedrijven, gemeente en de hotels waarin de vluchtelingen werden ondergebracht. Helaas is het nog steeds voor vele vluchtelingen een probleem om hoogstnoodzakelijke artikelen c.q. eerste levensbehoeften te kunnen kopen.

Foto Amstelveen
(Foto RANA - 2022)

RANA en Maccabi Nederland leden met de cheques en de hulpgoederen voor de Oekraïense vluchtelingen

Sommigen hebben weliswaar een parttime baan gevonden, maar vooral de moeders met kleine kinderen/baby's en ouderen hebben niet voldoende te besteden om bijvoorbeeld luiers, babyvoeding/melk en incontinentiemateriaal te kopen, ondanks het leefgeld dat zij sinds een paar maanden van de gemeente Amstelveen krijgen. Stichting Maccabi Nederland heeft al eerder dit jaar een bedrag van € 1.000 ontvangen van RANA om m.n. hoogstnoodzakelijke artikelen aan te schaffen, maar de nood is nog steeds aanwezig en RANA heeft via het landelijke fonds 'Rotary Helpt Oekraïne' nog eens € 5.000 beschikbaar gesteld om deze hulp te continueren.

Stichting Maccabi Nederland zet zich in ter bevordering van de joodse gemeenschap in Nederland door middel van sport, spel en educatie. De stichting, die steunt op ruim zeventig vrijwilligers, heeft meer dan twintig actieve sportclubs onder zich waar wekelijks of maandelijks meer dan 2.500 mensen sporten. Tijdens de Covid-pandemie heeft Maccabi een vrijwilligers initiatief opgezet om mensen te helpen. Maccabi was vanaf het eerste moment betrokken bij de vluchtelingenopvang van de Oekraïners in Amstelveen, waarbij de hoofdregel geldt dat Maccabi iedereen helpt, joods of niet-joods. www.maccabi.nl

Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel is een serviceclub die sinds 2004 jaarlijks diverse goede doelen steunt. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging en willen dienstbaar zijn door het opzetten fundraisingprojecten en het beschikbaar stellen van (vak-)kennis. rotaryclubrana@gmail.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.