Bijgewerkt: 28 maart 2024

Rosa de Blaauw uit Amstelveen is finaliste voor NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd

Nieuws -> Informatief

Bron: NOS
29-05-2018

Tien kinderen uit heel Nederland doen mee aan de finale van de NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd. Op zondag 3 juni 2018 komen zij naar Beeld en Geluid in Hilversum om de laatste beslissende opdrachten te maken. Diegene die de opdrachten volgens de jury het beste uitvoert, wint de wedstrijd. De jury bestaat uit de Jeugdjournaal-verslaggevers Milou Stoop en Youssef Abjij. De winnaar van de wedstrijd mag deze zomer écht als razende reporter op pad, samen met een verslaggever. Dit item is te zien op televisie, de website en het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.



De redactie heeft uit 145 inzendingen de volgende finalisten gekozen (in willekeurige volgorde): Bas van Schaik uit Rotterdam, Boris Adang uit Hilversum, Ethu Ukpabi uit Haarlem, Julian Schimmel uit Ede, Nanne Bartelds uit Visvliet, Nova Poort uit Alphen aan den Rijn, Pien Lurvink uit Enschede, Rosa de Blaauw uit Amstelveen, Sofie Crielaard uit Breda, Stijn Hermans uit Wageningen.

Het NOS Jeugdjournaal is op zoek gegaan naar kinderen met journalistiek talent. Samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid organiseert het programma de NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd. Tientallen kinderen (uit groep 7, 8 en de brugklas) hebben meegedaan aan de wedstrijd door een zelfgemaakt filmpje in te sturen waarin zij verslag doen van een nieuwsonderwerp. Hieruit zijn de tien finalisten gekozen. Op zondag 3 juni komen zij naar Beeld en Geluid in Hilversum en kunnen zij d.m.v. verschillende opdrachten de jury nog één keer overtuigen van hun verslaggeverstalent. Aan het einde van de dag maakt de jury de winnaar van de wedstrijd bekend.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.