Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Ronald McDonald Centre Only Friends viert hoogste punt

Nieuws -> Informatief

Bron: Ronald McDonald Kinderfonds
06-11-2008

Woensdag 5 november 2008 was het zover. Ronald McDonald Centre Only Friends, het eerste sport- en spelcentrum in West-Europa voor kinderen met een handicap of chronische aandoening, bereikte zijn hoogste punt.

Om deze mijlpaal te markeren, schopte een aantal kinderen van sportclub Only Friends samen met Barbara Barend, lid van het Comité van Aanbeveling, een bal zo hoog mogelijk de lucht in. Hierna ontstaken de kinderen met een druk op de knop de vuurwerkfakkels op de staalconstructie. Na afloop van het vuurwerk werd in de tent op het bouwterrein getoost op het hoogste punt.

KinderfondsAmstelveen
(Foto: Jørgen Koopmanschap - 2008)

De kinderen van sportclub Only Friends met een druk op de knop ontsteken de vuurwerkfakkels. Barbara Barend (rechts) kijkt toe


Bestuurslid Ria Bremer was gastvrouw van de feestelijke viering op het bouwterrein van het Centre in Amsterdam-Noord. De presentatrice, bekend van onder meer het medische programma ‘Vinger aan de pols’ en het jeugdprogramma ‘Stuif es in’, sprak in een tent op het bouwterrein met zeven bijzondere ‘supporters’ van het Centre, onder wie Johan Zwoferink (bouwbedrijf VolkerWessels), Chris de Wild Propitius (Stadsdeel Amsterdam-Noord), Carole Thate (Johan Cruyff Foundation) en Dik Wessels (bouwbedrijf VolkerWessels).

Ronald McDonald Centre Only Friends wordt het eerste sport- en spelcentrum in West-Europa voor kinderen met een handicap of chronische aandoening. Nu al kunnen jongens en meisjes met een handicap voetballen, handballen, judoën en rolstoelbasketballen bij de sportclub Only Friends. In het Ronald McDonald Centre kunnen kinderen straks ook kiezen voor tennis, volleybal en andere zaalsporten. Het Centre bestaat onder meer uit een atletiekbaan, fitnessruimte, clubhuis, zwembad en een grote sporthal. Naar verwachting opent het Centre begin 2010 zijn deuren.

Zie verder: Ronald McDonald KinderfondsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.