Bijgewerkt: 25 september 2023

Rijksweg A10 Zuid is dicht tussen 31 oktober tot 4 november 2019

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat/Zuidas.nl/Wikipedia
30-10-2019

Bericht van Rijkswaterstaat: Van donderdagavond 31 oktober tot maandagochtend 4 november 2019 raden we je af per auto of trein naar of door Zuidas te reizen. Zuidasdok schuift dan het 1ste dakdeel van de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid dwars door de A10 Zuid en het spoor. Maakt u op de 1ste vrijdag, zaterdag en zondag van november 2019 gebruik van de weg of van het openbaar vervoer, houd dan rekening met een forse extra reistijd, afsluitingen en omleidingen.

Extreme verkeersdrukte regio Amsterdam. Vooral op vrijdag 1 november 2019 wordt extreme verkeersdrukte verwacht in de regio Amsterdam. De A10 Zuid is dan in de richting Utrecht afgesloten. Normaal rijden daar in de vrijdagochtendspits 10.000 auto’s per uur. De omleidingsroutes via de snelweg A5 en de snelweg A9 hebben onvoldoende capaciteit om dit verkeer te kunnen verwerken.

Foto Amstelveen
(Bron Rijkswaterstaat - 2019)

De kaart van het hinderweekend aan de A10. Van donderdagavond 31 oktober tot maandagochtend 4 november 2019. Reis NIET per auto of trein naar of door de Zuidas, want het is dan erg druk op de alternatieve wegen


Autoforenzen raden we daarom dringend aan om thuis of elders te werken en de alternatieve routes zo veel mogelijk vrij te laten voor degenen die echt de weg op moeten. Voor het inschuiven van het gigantische dakdeel van de stationspassage moeten zowel het treinspoor als het wegdek worden verwijderd. Daarom is er een 3-daagse afsluiting van de zuidzijde van de A10 Zuid nodig, rijden er op vrijdag en zaterdag geen treinen en is er op zondag beperkt treinverkeer. Na de werkzaamheden worden de snelweg A10 en het spoor weer hersteld.

Foto Amstelveen
(Bron Rijkswaterstaat - 2019)

Artist impression foto van de ondertunnelde Zuidas. Het einde van het bouwproject is op dit moment (eind 2019) erg onduidelijk. Het project Zuidasdok is het ondertunnelen van Ringweg A10 ten hoogte van de Amsterdamse stadswijk Zuidas.
Het heeft tot doel de bereikbaarheid en het leefklimaat van het gebied er direct omheen en ook de noordelijke Randstad, zowel over de weg als met het openbaar vervoer, te verbeteren


Afsluitingen A4 en A10 Zuid. Vanaf donderdagavond 31 oktober 22.00 uur is de A10 Zuid aan de zuidzijde afgesloten tot maandagochtend 4 november 2019 05.00 uur. Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer, richting de snelweg A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel). Komend vanaf snelweg A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. De oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft te gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol.Treinverkeer Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI. Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is op vrijdag 1 en zaterdag 2 november 2019 niet mogelijk. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal en kunnen naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI met de metro. Op zondag 3 november rijdt NS met een aangepaste dienstregeling. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.Werkzaamheden nieuwe stationspassage. De weekendwerkzaamheden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, als onderdeel van het project Zuidasdok. Hoewel dit project kampt met vertraging, gaan de opdrachtgevers (Rijk, gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en provincie Noord-Holland) onverminderd door met de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Het inschuiven van het betonnen dek van de extra stationspassage, dat aanvankelijk gepland stond voor het driedaagse Pinksterweekeinde in juni 2019, is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid. Lees ook de brief van minister drs. Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga over de vertraging van het Project Zuidasdok 23 juli 2019 (pdf 2 pagina’s)

Rijksweg A10 is een autosnelweg en rijksweg, de ringweg rond Amsterdam. Tevens is het de enige ringweg in Nederland die over zijn volledige traject hetzelfde wegnummer aan blijft houden, uitgevoerd als één snelweg. De A10 heeft een lengte van 32 km, de nummering van de hectometerpaaltjes begint bij knooppunt Coenplein en loopt vervolgens met de klok mee. De nummering van de afritten en kruisende stadsroutes daarentegen loopt tegen de klok in; dit is het gevolg van de volgorde van aanleg (zie onder). Er sluiten vijf andere snelwegen op aan: de A8 en de A5 bij knooppunt Coenplein, de A4 bij knooppunt De Nieuwe Meer, de A2 bij knooppunt Amstel en de A1 bij knooppunt Watergraafsmeer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.