Bijgewerkt: 22 september 2023

Restaurant 'Aan de Poel' in Amstelveen bestaat sinds 10 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Annemieke van Baal
25-02-2017

Het Amstelveense restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 2017 sinds 10 jaar. Met een combinatie van kwaliteit en toegankelijkheid neemt Aan de Poel een unieke plek in het Nederlandse culinaire establishment. In het 10-jarige bestaan vergaarden eigenaars Stefan van Sprang en Robbert Veuger met hun concept twee Michelinsterren. Om het jubileumjaar te vieren organiseert restaurant Aan de Poel de komende maanden een serie bijzondere festiviteiten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Het nieuwe restaurant in aanbouw op 2 mei 2007, dat de toepasselijke naam 'Aan de Poel' kreeg, werd gebouwd en ligt in het Oude Dorp, pal naast het Raadhuis van Amstelveen. Op deze plek was voorheen het Japanse restaurant Aksa gevestigd


Chef-kok Stefan van Sprang vertelt: “In het jubileumjaar hebben we een aantal prachtige evenementen in petto. Zo kook ik in de zaak op 6 maart 2017 met diverse andere topchefs een zesgangendiner voor het goede doel. Inclusief wijnarrangement kost een couvert € 150,00, de volledige opbrengst van die avond gaat naar CliniClowns.

Jubileum-editie biologische tafelolie
Verder komt er in het voorjaar een speciale jubileumeditie uit van de eigen olijfolie. In een prachtige luxueuze jubileum cadeauverpakking zitten twee, of drie flessen biologische tafelolie, in de smaken basilicum, truffel of knoflook. De smaaksensatie van de basilicumolie laat zich lekker combineren met brood uit de oven. De truffelolie is een geweldige hulp bij het koken, gerechten met risotto en paddenstoelen zijn hiermee heerlijk op smaak te brengen. Onmisbaar in iedere keuken is de knoflookolie, daarmee geef je bijvoorbeeld geroosterde groenten een heerlijke extra touch. De olijfolie is te koop in het restaurant en vanaf april 2017 in de Aan de Poel webshop.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Sommelier Robbert Jan Veuger en chef-kok Stefan van Sprang openden in oktober 2007 een nieuw toprestaurant aan de Amstelveense Poel. De foto is op 11 oktober gemaakt in hun restaurant


Tweede culinaire inspiratie boek
In juni komt er in een gelimiteerde oplage een prachtig inspiratie boek uit. Ieder exemplaar heeft een unieke cover met een eigen, handgemaakte signature. Een absolute must-have voor culinaire liefhebbers en een mooie kroniek van tien jaar Aan de Poel, waarin gasten, vrienden, familie en het kernteam een kijkje achter de schermen van het restaurant geven. Het boek is vanaf 1 mei 2017 te bestellen via de website van Aan de Poel en kost € 89,00.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Stefan van Sprang, top chef-kok van het restaurant 'Aan de Poel' tijdens de regenachtige Amstelveen Culinair evenement
op 12 september 2014
Koken met andere twee-sterrenchefs
Later deze herfst, op de officiële dag van het 10-jarig bestaan, kook ik samen met andere twee-sterrenchefs nog een fantastisch verrassingsmenu, maar daarover later meer. Al met al wordt het een druk, maar heel leuk jubileumjaar!” Inmiddels is Aan de Poel een begrip en wordt het restaurant geroemd om zijn prachtig terras aan het water. Toen Veuger en Van Sprang begonnen was dat wel anders. Maître-sommelier Robbert Veuger vertelt: “Toen we hier aankwamen was er helemaal niets. Er was brand geweest, de bebouwing was gesloopt en het landje lag braak. Je moest echt je best doen om de potentie te zien. Gelukkig zagen we die en konden we de eigenaren van het nieuwe gebouw ervan overtuigen, dat wij de juiste jongens waren om daar een restaurant te beginnen. We hebben keihard gewerkt en met de steun van heel veel betrokkenen, medewerkers en gasten iets moois neergezet, waar we heel trots op zijn. We hebben veel meegemaakt, met als hoogtepunt natuurlijk die tweede ster, vijf jaar geleden. We zijn er heel trots op, dat we die ster hebben weten te behouden. Fantastisch om nu met al de mensen die dat mogelijk hebben gemaakt ons 10-jarig bestaan te kunnen vieren.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Het gebouw van het restaurant 'Aan de Poel' op 24 februari 2017. Op de bovenverdieping woont de eigenaar van het gebouw, vastgoedondernemer Ad Hesterman van HDH Beheer bv


Restaurant Aan de Poel onderscheidt zich door de combinatie van hoogwaardige gastronomie en een toegankelijke, gezellige ambiance, waarin iedereen zich thuis voelt. In 2008 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster, in 2012 gevolgd door de tweede. Naast een aantal signature dishes presenteert Chef-kok Stefan van Sprang maandelijks een nieuw zesgangenmenu. De wijnkaart, samengesteld door Robbert Veuger, biedt ruim 600 keuzes en bevat zowel klassieke topwijnen als verrassende challengers. Aan de Poel serveert lunch van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.30 uur en diner van dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 uur tot 22.00 uur. Meer informatie en adres: Restaurant Aan de Poel Handweg 1 1185 TS AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.