Bijgewerkt: 18 juni 2024

Renovatie Jan Coevert Veer

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
10-03-2005

Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Pontje in Ouderkerk aan de Amstel heeft aan de Firma Th. J. van de Berg Lasbedrijf aan de Holendrechterweg in Ouderkerk aan de Amstel, opdracht gegeven het Jan Coevert Veer te renoveren.

Er is onderzoek verricht naar de oorspronkelijke staat van het pontje in vroegere tijden. Bij het vervaardigen van de bestektekening en de werkomschrijving is vooral ge┬Čkeken naar oude foto's en is geput uit herinneringen. Een verschil met het pontje van nu is bijvoorbeeld dat het dek voorheen van hout was.

Het bestuur heeft ervoor gekozen het pontje zoveel mogelijk het aangezicht van. vroeger terug te geven. Het huidige pontje vormt de basis voor de restauratie. De Stichting Vrienden van het Pontje heeft hard gespaard om deze renovatie te bekostigen, zij hoopt dat in 2005 de donateurs weer met gulle hand zullen geven.

Het historisch pontje in Ouderkerk aan de Amstel vaart ieder jaar vanaf april tot en met augustus iedere zondag van 12.30 tot 17.00 uur over de Amstel ter hoogte van restaurant Praq (voorheen restaurant De Oude Prins) aan de Amstelzijde en de Brugstraat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.