Bijgewerkt: 16 oktober 2021

Remco Houtepen praat met Jan van Mersbergen in Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
09-10-2021

Half augustus verscheen 'Een goede moeder' de nieuwe roman van Jan van Mersbergen. Boekverkoper Remco Houtepen van Libris Venstra gaat op donderdag 14 oktober 2021 in Bibliotheek Amstelland met Van Mersbergen in gesprek over zijn deze intrigerende roman.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Remco Houtepen was de Beste Boekverkoper van het Jaar 2016-2017


Wanneer een charmante actrice in de ban raakt van een mysterieuze ziekte die haar kwelt, verliest ze de grip op haar huwelijk, op haar elfjarige dochter en op haar leven. Haar eens zo bruisende bestaan in de spotlights lijkt meer en meer af te brokkelen. Haar actieradius wordt steeds kleiner, aanvankelijk voelt ze zich nog  vertrouwd in haar eigen buurt, later komt ze haar huis niet meer uit en verschanst ze zich op een matras op de grond in de woonkamer.

Desalniettemin overschat ze haar toestand en haar mogelijkheden, is ze jaloers op haar gezonde ex-echtgenoot en woedend op wat hij voor haar doet samen met verschillende hulpinstanties. De situatie verslechtert dusdanig, dat er bepaald wordt, dat ze haar dochter nog maar een keer per week onder toezicht mag zien. Een goede moeder verhaalt over machteloosheid, trouw, verraad, zelfbedrog en empathie, door Jan van Mersbergen met weergaloze precisie opgeschreven. Een verhaal dat je ontroert en aan het denken zet.

Foto Amstelveen
(Foto Irwan Droog -2018)

Romanschrijver Jan van Mersbergen


Jan van Mersbergen (Gorinchem, 1971) publiceerde tien romans en novellen bij Uitgeverij Cossee. Met zijn roman Naar de overkant van de nacht (2011) won hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en werd hij genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil en de Libris Literatuur Prijs. De in 2014 verschenen roman De laatste ontsnapping werd bekroond met de prestigieuze F. Bordewijkprijs. Met zijn vorige roman De onverwachte rijkdom van Altena (2019) won hij de NRC Lezersprijs. Zijn werk is vertaald in het Engels, Frans, Spaans, Duits en Turks. Adres: Boekhandel Libris Venstra Stadsplein 102A, 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.