Bijgewerkt: 19 april 2021

Reisverslag van Auke Hulst in bibliotheek Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
08-01-2018

Romanschrijver, journalist en muzikant Auke Hulst reed in 2016 van de Amerikaanse oostkust naar de westkust, op zoek naar sporen van zijn literaire en muzikale helden. Dit resulteerde in 'Motel Songs', een boek en een cd vol liedjes, die hij opnam tijdens zijn reis in motel- en hotelkamers. In Bibliotheek Amstelveen Stadsplein komt hij vertellen over zijn reis en live zal hij liedjes spelen van de cd.

Foto Amstelveen
(Foto Andreas Terlaak - 2014)

Auke Hulst (1975) romanschrijver, journalist en muzikant


Om niet bij de pakken neer te zitten stapte Auke Hulst na een verbroken relatie in een auto vol opname apparatuur om op reis te gaan door Amerika. Zijn doel was teksten en liedjes te gaan schrijven en plekken te bezoeken die belangrijk waren in het leven van zijn muzikale en literaire helden. Aan de hand van anekdotes over het leven van mensen als Hemingway, Buckley, Cobain, Prince en Fitzgerald vertelt Auke Huls in ‘Motel Songs’ over zijn eigen gemankeerde, vaderloze jeugd. Zijn jong overleden vader is in het boek een belangrijk thema. Wie was die man? En leek de vader op de zoon?

Auke Hulst werd bekend met de autobiografische roman 'Kinderen van het Ruige land' (2012), welke in DWDD als boek van de maand werd verkozen en onder meer werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. Ook zijn latere romans 'Slaap zacht, Johnny Idaho' (2015) en 'Ik herinner mij Titus Broederland (2016) ontvingen goede kritieken en prijzen. 17 januari 2018, van 19:30 tot 21:00 | Stadsplein. Kosten: € 7,50 (leden) | € 15 (niet-leden). Deze lezing is geprogrammeerd in het kader van de Maand van de Spiritualiteit ( 12 jan. t/m 11 febr.) met als thema ‘Opnieuw beginnen’. Adres: Bibliotheek Stadsplein Amstelveen Stadsplein 102, 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.