Bijgewerkt: 25 juni 2024

Reactie vrouwenplatform ivm opschudding CU

Nieuws -> Informatief

Bron: Intercultureel Vrouwenplatform Amstelveen
19-03-2008

Na de commotie rondom de Islam-kraam op Internationale Vrouwendag 8 maart in het wijkcentrum De Laagte aan de Henegouwselaan, die georganiseerd werd door ons platform in samenwerking met Cardanus, het volgende:

Ons vrouwenplatform gaat uit van respect voor mensen, ongeacht godsdienst en levensovertuiging. Wij streven naar eenheid.

Terecht schrok de ChristenUnie van een folder op een kraam, die zich denigrerend uitliet over het Christelijk geloof. De betreffende Islamitische vrouwengroep schrok van de confronterende houding van de ChristenUnie. En Cardanus werd via een open brief in de lokale media aan de kaak gesteld hierover, terwijl het gesprek hierover tussen partijen nog gaande is.

Vrouwendag Amstelveenweb
(Kees Willems - 2008)

Vrouwendag in Amstelveen


Wij achten ervaringen een bindmiddel in de samenleving en hopen met betrokkenen leerpunten te ontdekken. Wij hebben van dit voorval geleerd om ons doel beter te bewaken zodat de vrede bewaard wordt.

De dag zelf was heel succesvol. De persoonlijke verhalen over de positie en de rechten van de vrouw van de dames Said (Somalië), Zuhal (Afghanistan), Ebtihal Al Taai (Irak), Samal (Koerdistan) en Haftlang (Iran) waren emotionerend. De speciale actie van Amnesty International: “Stop de verkrachtingen in Burundi” ontving veel handtekeningen. Wat wij vooral geweldig vonden om te zien was dat de vrouwen en de raadsleden druk met elkaar spraken. Ook na afloop van de bijeenkomst.

Vrouwendag Amstelveenweb
(Amani - 2008)

Burgemeester Jan van Zanen was ook aanwezig


Door elkaar te horen en te zien werd de afstand tussen vrouwen en politiek op een hartelijke wijze overbrugd.

Het Interculturele Vrouwenplatform is een unieke plek waar vrouwen met zeer diverse achtergronden elkaar ontmoeten en samenwerken.

Namens de 8 maart werkgroep van het Intercultureel Vrouwenplatform,

Lottie Schenk en Conchita WillemsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.