Bijgewerkt: 27 november 2021

Rabobank gaat een aantal rentepercentages aanpassen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rabobank
11-02-2020

Rabobank wijzigt de productvoorwaarden van haar betaal-, spaar- en beleggersrekeningen vanwege de aanhoudende lage rente. Dat is ook de reden waarom de bank een aantal rentepercentages aanpast.

Voor particuliere klanten met een saldo tot en met € 1 miljoen verandert er niets. Dat betekent dat deze klanten 0,01% rente blijven ontvangen op hun spaargeld tot en met € 1 miljoen. Voor een betaal-, spaar-, of beleggersrekening met een saldo van meer dan € 1 miljoen gaat Rabobank – 0,5% rente rekenen over het saldo boven € 1 miljoen. Deze rentetarieven gelden per rekening. Concreet betekent dit dat circa 400 particuliere klanten vanaf 1 juli 2020 te maken krijgen met negatieve rente.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Het hoofdkantoor van Rabobank Amstel en Vecht aan de Van Heuven Goedhartlaan 7 in Amstelveen


Voor zakelijke klanten blijft een rente van 0,01% van toepassing tot en met € 100.000. Voor een tegoed tussen € 100.000 tot en met € 1 miljoen geldt een rentetarief van 0%. Voor een betaal-, spaar-, of beleggersrekening met een saldo van meer dan € 1 miljoen gaat Rabobank – 0,5% rente rekenen over het saldo boven € 1 miljoen. Deze rentetarieven gelden per rekening. Concreet betekent dit dat circa 6.600 zakelijke klanten vanaf 1 mei 2020 te maken krijgen met negatieve rente.

Sparen blijft zinvol. Met deze aanpassingen blijft 99,9% van alle particuliere en zakelijke klanten nog steeds gevrijwaard van negatieve rente. Rabobank wil graag zo lang als mogelijk deze groep - en ook de drempel waarover het gaat - zo groot mogelijk houden, maar kan daar gezien de voortdurend aanhoudende lage rentes helaas geen garanties op geven. Ondanks dat de rente al geruime tijd laag is, blijven klanten sparen. Dat moedigt Rabobank ook ten zeerste aan, ‘financiële zelfredzaamheid’ staat hoog op haar maatschappelijke agenda. Het is belangrijk om een buffer te hebben voor bijvoorbeeld onverwachte uitgaven, studie van de kinderen of eerder stoppen met werken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS