Bijgewerkt: 15 april 2024

Provincie en gemeenten zijn verbaasd

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland / Min Biza
01-11-2008

Vertegenwoordigers van de provincies Noord-Holland en Groningen, 23 gemeenten, een waterschap en een energiebedrijf , die deposito’s in IJsland hebben, hebben besloten om hun juridische procedures om de tegoeden terug te krijgen voort te zetten- meldt in een bericht de Provincie Noord- Holland.

Borghouts Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Commissaris van de Koningin in Noord-Holland, Henricus (Harry) Borghouts


De lagere overheden zijn verbaasd, dat het Rijk hun het recht ontzegt, om de belastinggelden die de Nederlandse burgers hebben betaald, terug te halen. Volgens het Ministerie van Binnenlandse zaken in een op 31 oktober 2008 gepubliceerde persbericht staat:

“Als de gedeputeerde staten van Noord-Holland  - ook namens de overige gedupeerde medeoverheden verenigd in het zogenaamde Noord-Hollandoverleg – besluiten, om zelfstandig verdere stappen ter executie van de gelegde beslagen ten laste Landsbanki te nemen, zal het kabinet dit besluit op voordracht van minister Bos en minister Ter Horst vernietigen. Volgens het kabinet is zo’n besluit strijdig met de belangen van alle gedupeerde Nederlandse spaarders…..”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.