Bijgewerkt: 29 november 2023

Provinciale Statenverkiezingen

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland / Wikipedia
24-01-2007

Op woensdag 7 maart 2007 kunnen de inwoners van Noord-Holland 18 jaar en ouder op 10 politieke partijen stemmen- meldt de Provincie Noord-Holland.

Provincies Amstelveen
(Wikipedia - 2007)

De Nederlandse provincies


De deelnemende partijen zijn:

CDA, ChristenUnie/SGP, D66, GroenLinks, Ouderenpartij, PvdA, SP en VVD, Partij voor de Dieren en Noord-Holland Anders/De Groenen.

Noord-Holland:

Noord-Holland is een Nederlandse provincie in het noordwesten van Nederland. De hoofdstad is Haarlem. De provincie telt zo'n 2,61 miljoen inwoners (2006) en de grootste stad is Amsterdam.

Provinciale Statenverkiezingen

De leden van Provinciale Staten in Nederland worden om de vier jaar, bij de Provinciale Statenverkiezingen, rechtstreeks door de stemgerechtigde inwoners van de provincie gekozen. Verkiesbaar zijn in principe alle inwoners van de provincie die passief kiesrecht hebben en die kandidaat gesteld zijn door een aan de verkiezingen deelnemende politiek partij. Op het stembiljet voor de Provinciale Statenverkiezingen staan de namen van de belangrijkste landelijke politieke partijen vermeld.

Het aantal leden van Provinciale Staten hangt af van het aantal inwoners van de provincie. Flevoland als kleinste provincie heeft er 43, Zuid-Holland met haar 3,3 miljoen inwoners 83, het maximum. De laatste verkiezingen voor Provinciale Staten werden gehouden op 11 maart 2003. De eerstvolgende verkiezingen zijn op 7 maart 2007.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.