Bijgewerkt: 2 december 2021

Projectweek van het Amstelveen College is afgesloten met zwerfvuilactie

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen College
23-12-2015

Afgelopen week (51-2015) hebben 330 leerlingen uit het eerste jaar van het Amstelveen College zich gebogen over de afvalproblematiek. De helft van de leerlingen zocht naar oplossingen voor zwerfafval en de andere helft keek naar nieuwe mogelijkheden voor recycling. De leerlingen bekeken de problematiek vanuit een ondernemersstandpunt en onderzochten ook de haalbaarheid van hun idee. Na drie dagen presenteerden leerlingen hun ondernemersplan. De beste zes ideeën werden op donderdag voor een professionele jury onder leiding van wethouder Jeroen Brandes gepresenteerd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveen College - 2015)

Leerlingen van het Amstelveen College met een deel van het verzamelde zwerfvuil


De jury was onder de indruk van de Prulboot. Dit is een boot waar vooral op festivals het afval op water meteen opgeruimd en gerecycled kan worden. Ook de Basketbak maakte indruk: speciaal voor scholen gemaakte bakken met een netje erboven, zodat het veel leuker wordt om je afval gescheiden weg te gooien. Verder viel de Stickermuur op, een enorme sticker waar je meteen je afval op kan plakken, zodat het niet op straat komt. De juryleden gaan hun best doen de leerlingen verder te helpen in het ontwikkelen van hun plan. Daarnaast mogen de leerlingen hun eerste prototype printen op de 3D-printer die de school krijgt, omdat ze heft meegedaan met dit project.

Als afsluiting van de projectweek maakten de leerlingen daadwerkelijk kennis met de zwerfafvalproblematiek. De leerlingen gingen per klas de omgeving van de school in. In het gebied dat wordt begrensd door de Lindenlaan, de Handweg, de Startbaan en de William Boothlaan werd fanatiek zwerfafval verzameld. De leerlingen hadden voor deze actie sponsors gezocht. De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan het KNGF Geleidehonden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS