Bijgewerkt: 18 mei 2024

Project van Amstelveense Cirkelkinderen voor de Sunday Foundation

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemente Amstelveen/ De Cirkel
15-05-2019

Woensdag 15 mei 2019 om 9 uur startte het project Cirkelkinderen voor de Sunday Foundation met de sponsorloop van scholieren van de katholieke basisschool De Cirkel. Het startschot werd gegeven door Frank Berkhout (D66) wethouder van Onderwijs. Alle kinderen hebben voor de meivakantie een sponsorkaart meegekregen om zoveel mogelijk sponsoren te zoeken voor het mooie doel, het realiseren van een compleet schoolgebouw voor 300 leerlingen in Sierra Leone.

Tijdens de sponsorloop konden de mensen een lekker kopje koffie of thee met een stukje cake kopen. De opbrengst hiervan gaat ook naar de Sunday Foundation. De stichting is een initiatief van de Rotterdammers Sander de Kramer en Hugo Borst. De zeer bevlogen en geëngageerde schrijvers/columnisten schreven veel over, wat zij noemen, ‘vergeten plekken’ in de wereld.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Wethouder Frank Berkhout geeft het startsein, waarna alle kinderen rond de school hun rondjes renden. De kinderen van de katholieke basisschool De Cirkel liepen woensdag 15 mei 2019 een sponsorloop om geld op te halen voor een schoolgebouw in Sierra Leone


Plekken, waar zich schrijnende, ontoelaatbare of zelfs onmenselijke dingen afspelen, maar die om één of andere reden geen of weinig internationale aandacht krijgen. Plekken, waar mensen in nood verkeren, maar waar niets aan gedaan wordt. De Kramer en Borst vinden dat onverteerbaar. Daarom zijn zij, met een groep gelijkgestemden waaronder artsen en geëngageerde ondernemers, de Sunday Foundation gestart. De Sunday Foundation, die volledig bestaat uit vrijwilligers, biedt hulp op de vergeten plekken op aarde. De stichting zet op de slechtste plekken ter wereld projecten op om de ergste nood te lenigen. Projecten van hoop.

Het grote slotfeest is op woensdag 29 mei 2019 van 16:00 uur tot 20:00 uur. Er zijn workshops voor de kinderen, start 16:00 uur. Strippenkaarten zijn voor € 5 te koop. Aan het eind van de middag, begin van de avond wordt de veiling gehouden en gaat het restaurant open. De bar is al open vanaf 16:00 uur. Maak uw agenda leeg voor deze geweldige happening. Wij kunnen enkele veilingitems verklappen: * meerdere volledig verzorgde verjaardagspartijtjes * Een fiets uitzoeken bij een van de Amstelveens fietswinkels t.w.v. € 500,--* prachtige kunstwerken in de groepen gemaakt en (klap op de vuurpijl) * Het officiële Nederland-Duitsland gesigneerde shirt van Virgil van Dijk. Door hem speciaal aan ons geschonken. Adres: Katholieke basisschool De Cirkel Orion 7 1188 AM Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.