Bijgewerkt: 27 februari 2024

Project Hermes tegen diefstal fietsen

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Gemeente Ouder-Amstel
13-05-2006

Sinds de opheffing van de buslijn door de bebouwde kom van Ouderkerk aan de Amstel, is de bushalte langs de Burgemeester Stramanweg een belangrijke halte geworden. Daar staan dan ook ongeveer 200 fietsen gestald. Als er zoveel fietsen staan, is het niet vreemd dat daar veel fietsen worden gestolen. Daar wordt niet altijd aangifte van gedaan. Uit meldingen en aanhoudingen is gebleken dat de diefstallen veelal tijdens de daguren plaatsvinden door de inzittenden van bestelbusjes of auto's met aanhangwagens.

Om de pakkans te vergroten is de samenwerking gezocht met Connexxion (Zuidtangent) en BBA, die daar overdag om de vijf minuten stoppen. Deze waren erg enthousiast en wilden graag meedoen. Chauffeurs zullen opletten of daar niet een voertuig stopt, dat fietsen mee kan nemen.

Wachtende reizigers kunnen de buschauffeurs aanspreken als zij wat gezien hebben, maar zelf kunnen zij ook met 112 bellen. Noteer vooral het kenteken, signalementen en rijrichting.

Er is een brief opgehangen in de bushokjes, die deze actie nog eens toelicht.

Aangifte heel belangrijk en via internet wel zo makkelijk!

Ook zijn we erg geholpen met aangiften en dat kan gelukkig eenvoudig via internet. Een bezoek aan een politiebureau is dan niet nodig. De website is: www.politie-amsterdam-amstelland.nl ,

Telefonisch aangifte doen is ook mogelijk: 0900-8844.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.