Bijgewerkt: 4 maart 2024

PostNL lanceert Persoonlijke Postzegels voor Europa en Wereld

Nieuws -> KLM

Bron: KLM / PostNL
05-01-2012

Op de postzegels staan de felbegeerde Delftsblauwe KLM-huisjes afgebeeld. Ger Jacobs, commercieel directeur PostNL, heeft vandaag deze unieke postzegels overhandigd aan Harm Kreulen, directeur KLM Nederland. De overhandiging vond plaats bij de ‘Lane of KLM Houses’ op het hoofdkantoor van KLM in Amstelveen. Persoonlijke Postzegels bestaan inmiddels al acht jaar, tot nu toe echter alleen met bestemming Nederland.

postnl zegels Amstelveen
(Foto Roy Beusker - 2012)

Ger Jacobs (r), commercieel directeur PostNL overhandigt de zegelvellen aan Harm Kreulen, directeur KLM Nederland


De Persoonlijke Postzegel geeft consumenten en bedrijven de mogelijkheid zelf postzegels te maken met eigen ontwerp. Post met bestemming Europa of buiten Europa (‘Wereld’) kan vanaf nu ook met een bijzondere Persoonlijke Postzegel verstuurd worden. Voor echte liefhebbers en verzamelaars brengt PostNL twee velletjes uit met de Delftsblauwe KLM-huisjes.

postnl zegels Amstelveen
(Bron PostNL - 2012)

Op de Europa-postzegel staat het huis 'De Drie Haringen' in Deventer, KLM huisje 92


Op de twee velletjes met elk tien postzegels staan replica’s van karakteristieke 17e-eeuwse Nederlandse monumenten afgebeeld. Op de Europa-postzegel staat het huis De Drie Haringen in Deventer (huisje 92). Op de Wereld-postzegel staat het Rembrandthuis in Amsterdam (huisje 48).

“De grote internationale bekendheid van onze nationale luchtvaartmaatschappij was doorslaggevend voor onze keuze. Bovendien zijn de afgebeelde miniatuurhuisjes van Delftsblauw porselein, net als postzegels, een gewild object voor verzamelaars.” aldus Jacobs.

postnl zegels Amstelveen
(Bron PostNL - 2012)

Op de Wereld-postzegel staat het Rembrandthuis in Amsterdam, KLM huisje 48


Elke postzegel bevat een speciale code, te scannen met de bijbehorende app, te downloaden op postnl.nl/apps, waarna allerlei achtergrondinformatie over beide Delftsblauwe huisjes van KLM via internet te bekijken is. Naast de twee postzegelvellen met 10 gelijke postzegels verschijnen er ook een postzegelmapje en een eerstedagenvelop*.

Zelf ontwerpen en bestellen van Persoonlijke Postzegels voor Europa en Wereld is mogelijk vanaf 1 februari 2012 via persoonlijkepostzegel.nl. De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij alle Bruna verkooppunten, de Collect Club in Groningen en via www.postnl.nl/collectclub . De geldigheidstermijn voor frankering is onbepaald.

KLM-huisjes

Sinds de jaren 1950 schenkt KLM haar passagiers in de World Business Class tijdens intercontinentale vluchten een Delftsblauwe miniatuur van een typisch Hollands huis, gevuld met jenever. Elk miniatuur is gemaakt naar evenbeeld van een bestaand, of ooit bestaand huis in Nederland. Verzamelaars kunnen via de app ‘KLM houses’ voor Android en iPhone alle 92 KLM-huisjes met leuke toepassingen beheren.

Over PostNL

PostNL verwerkt op jaarbasis zo’n 8,8 miljard geadresseerde poststukken, (waarvan 100 miljoen pakketten) met meer dan 88 miljoen bestemmingen in de Benelux, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

PostNL is in de eerste plaats actief op het gebied van post, pakketten en e-commerce. Daarnaast biedt de onderneming ook diensten aan op het gebied van data- en documentmanagement, direct marketing en fulfillment. PostNL heeft in totaal zo'n 77.000 mensen in dienst. In 2010 bedroeg de omzet van PostNL bijna 4,3 miljard euro.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.