Bijgewerkt: 8 december 2021

Pelgrimstocht emeritus-dominee Piet de Bres

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
14-08-2010

Het radioprogramma Eén… Amstelveen van RTV Amstelveen staat deze keer in het teken van de pelgrimstocht van de gepensioneerde predikant uit Amstelveen: dominee Piet de Bres.  Aanleiding van het interview is zijn pelgrimstocht onlangs naar Santiago de Compostela in Noord West Spanje.

De Bres Amstelveen
(Foto C. Willems - 2010)

Emeritus-dominee Piet de Bres


De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela (Jacobsweg) gaat naar het graf van de apostel Jakobus in Spanje. Over deze route hebben ruim duizend jaar  pelgrims de indrukwekkende voettocht gemaakt langs bergen, valleien, steden en dorpen. De aankomst na weken lopen in de drukke stad is een vreemde gewaarwording. Wat is dit toch voor een bedevaartplek, die in 1987 door de UNESCO als werelderfgoed verklaard werd?

Piet de Bres gaat in op het lopen in de natuur op de maat van Taize liederen, op de pelgrimspas de Compostela met de juiste stempels: het officiële kerkelijk document ten teken, dat de pelgrimstocht 'in de goede geest' werd volbracht en op de eigen gedachten. Hij legt ons uit hoe de pelgrimstocht als metafoor voor zijn leven werd. Als metafoor voor de innerlijke reis naar het hart. En dat iedereen zijn eigen tocht loopt.

De Bres Amstelveen
(Foto C. Willems - 2010)

Het bewijsstuk van Piet de Bres, dat hij het altaar van apostel Jacobi had bezocht


Pelgrimstocht maken? Luister naar Piet de Bres op RTV Amstelveen. Door de weeks: Om 17.00 uur op maandag, woensdag en vrijdag. En om 13.00 uur op dinsdag en donderdag. Via internet op www.rtvamstelveen.nl : klikken op ‘beluister radio live’ of via de radio Ether 107.2 FM, Radio Kabel 102.8 MHz, via TekstTV/kanaal 45Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.