Bijgewerkt: 1 maart 2024

Paaseitjesactie 2019 van Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel

Nieuws -> Informatief

Bron: Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel
06-02-2019

Ook dit jaar verkoopt Rotaryclub Amstelveen Nieuwer Amstel in samenwerking met andere serviceclubs in de regio zakjes paaseitjes voor een goed doel. De opbrengst van de paaseitjesactie is bestemd voor de projectgroep ‘Jonge Mensen met Dementie’ (JMD) in de regio Amstelland en Meerlanden.

Dementie is, zoals bekend, een ziekte die veel mensen treft. Wat minder bekend is, is dat 10% hiervan de diagnose op relatief jonge leeftijd krijgt. Jonge mensen met dementie zitten in een andere levensfase dan ouderen. Ze hebben vaak een baan en een gezin. De impact van de dementie is enorm groot en de behoefte aan zorg en ondersteuning is anders.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2019)

Een paasei is een gekleurd ei, vaak beschilderd of versierd met motieven; meestal een hardgekookt kippenei dat traditioneel met Pasen wordt weggegeven of gegeten, maar het kan ook een chocolade ei zijn


In de regio Amstelland en Meerlanden is de projectgroep ‘Jonge Mensen met Dementie’ sinds 2017 actief om ervoor te zorgen dat jonge mensen met dementie niet in de ouderenzorg terechtkomen. Inmiddels zijn er in de regio drie speciale locaties met dagbesteding die tegemoetkomen aan de leefwereld voor jonge mensen met dementie (zoals bv. sport-schoolbezoek, fietstochten, kookschool, knutselen, bouwen, digitale activiteiten en museumbezoek).

Met de opbrengst van de paaseitjesverkoop kan er voor de dagbesteding in woonzorgcentrum de Luwte in Amstelveen een digibord worden aangeschaft. Met het digibord kan internet (muziek, informatie, films, sport en spel) worden benut. Meer informatie over JMD en de dagbestedingen: www.alzheimer-nederland.nl/projectgroep Help mee! Een zakje heerlijke paaseitjes van Martinez kost € 5 en u steunt er JMD mee! Bestelling via: secretarisrana@gmail.com Hartelijk dank Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.