Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Overgangstermijn voor hypotheek-omzetting verlengd

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
07-12-2012

Woningbezitters die hun bestaande (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek willen omzetten in een (bank)spaar- of beleggingshypotheek, kunnen dat nog tot 1 april 2013 doen. Dat heeft minister Blok voor Wonen en Rijksdienst vandaag aan de Eerste Kamer laten weten in antwoord op vragen die gesteld zijn bij de behandeling van het Wetsvoorstel Herziening fiscale behandeling eigen woning.

Blok Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2012)

Stef Blok (VVD) minister voor Wonen en Rijksdienst


Op deze manier wordt de overgangstermijn voor deze groep gelijk getrokken met die voor mensen die een niet aan de hypotheek gekoppelde kapitaalverzekering willen omzetten in een vrijgesteld (bank)spaar- of beleggingsproduct. Zonder deze overgangstermijn zouden na 31 december 2012 afgesloten aan de hypotheek gekoppelde (bank)spaar- of beleggingsproducten worden belast.

Een aan de hypotheek gekoppelde (bank)spaar- of beleggingsproducten moeten worden aangewend voor de aflossing van een (op 31 december 2012) bestaande eigen woningschuld en zijn vrijgesteld van belastingheffing.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.