Bijgewerkt: 13 april 2024

Ouderen zijn waardeloos

Nieuws -> Informatief

Bron: Nationaal Fonds Ouderenhulp
24-01-2006

In de nacht van maandag op dinsdag hebben studenten de stad Amsterdam volgeplakt met stickers met aanstootgevende teksten over ouderen.

'Ouderen zijn waardeloos' is de centrale boodschap van de stickers, die verder toegelicht wordt op www.ouderenzijnwaardeloos.nl . Deze actie wordt van harte ondersteund door het Nationaal Fonds Ouderenhulp.

Bezoek?! Eén keer per jaar is meer dan zat, OUWE!
Zorg?! Doe het effe lekker zelf, OUWE!
Onveilig?! Blijf je toch lekker binnen, OUWE!
AOW?! Werken zal je, OUWE!

Het doel van de actie is om Nederland wakker te schudden en aandacht te vestigen op de noden van ouderen. De samenleving dreigt ouderen steeds meer te vergeten. Het thema ouderen staat te laag op de agenda van (lokale) overheden, maar ook zijn de burgers zich lang niet altijd bewust van de problemen die bij ouderen in ons land spelen.

Zo leven in Nederland op dit moment 800.000 ouderen die zich eenzaam voelen. Volgens recente prognoses is dit aantal over 5 jaar verdubbeld tot 1,5 miljoen! Er leven inmiddels al 230.000 ouderen onder de armoedegrens; dit zijn 10% van alle ouderen in ons land! Dit aantal stijgt elk jaar weer.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp ontwikkelt diensten, die specifiek gericht zijn op kwetsbare ouderen. Diensten om ouderen uit een sociaal isolement te houden, zoals de BoodschappenPlusBus, en de Ouderenhulplijn. Ook zetten wij ons ervoor in om veiligheid onder ouderen te vergroten, zorg te verbeteren en armoede zoveel mogelijk te voorkomen.

Jan Romme, directeur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp: 'Dit is onze bijdrage aan het welzijn van ouderen. Want we moeten ons er goed van bewust zijn dat de overheid steeds verder terug treedt, en welke gevolgen dit heeft voor ouderen. Bovendien gaat de overheid ervan uit dat mensen zoveel mogelijk voor elkaar zorgen. Maar zijn we daartoe wel bereid?'.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp ziet hier een belangrijke taak en dóet er daadwerkelijk wat aan! De vrees is dat de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), waar de Tweede Kamer momenteel over debatteert, helaas te weinig soelaas biedt om de noden van ouderen te verlichten.

Meer informatie is te vinden op: Ouderenhulp.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.