Bijgewerkt: 2 december 2023

Oude huis is pas te koop, als een nieuwe woning is gekocht

Nieuws -> Informatief

Bron: Vereniging Eigen Huis
14-08-2016

Steeds meer huiseigenaren met verhuisplannen zetten hun oude huis pas te koop als ze een nieuwe woning hebben gekocht. Vooral in regio’s met een krappe woningmarkt zien verkopers hun kansen zonnig in- meldt de Vereniging Eigen Huis.

Foto Amstelveen
(Bron VEH - 2016)

Marktindicator juli 2016


De jongste stand van de Eigen Huis Marktindicator geeft kopers en verkopers reden tot optimisme. De stemmingsgraadmeter van de woningmarkt handhaafde afgelopen maand de recordwaarde van 120 punten. Net als in de afgelopen maanden draagt de lage rente stevig hieraan bij. Keerzijde is, dat in steeds meer regio’s de vraag naar woningen het aanbod flink overstijgt. Vooral in steden met een schaars woningaanbod als Amsterdam en Utrecht verkopen doorstromers hun woning pas, als ze een ander huis hebben gekocht. Gedurende de crisis was uit angst voor langdurige, dubbele lasten precies het tegenovergestelde het geval.

Vereniging Eigen Huis raadt doorstromers, die eerst een huis willen kopen alvorens hun oude huis op de markt te zetten, aan advies in te winnen bij een onafhankelijk financieel adviseur. ‘Als het huis minder oplevert dan verwacht, liggen problemen op de loer’, zegt Maarten Eeke van der Veen, woningmarktdeskundige bij de vereniging. ‘Banken verstrekken tegenwoordig aanzienlijk minder overbruggingsleningen. Verdiep je daarom in de risico’s, zodat je weet, waar je aan begint.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.