Bijgewerkt: 4 december 2021

Optreden van het latin jazz BVR QUARTET in Villa Randwijck

Nieuws ->

Bron: Stichting Tpodium
25-03-2018

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT - Amstelveen zal op vrijdag 6 april 2018 in Villa Randwijck te Amstelveen het optreden plaatsvinden van het BVR QUARTET (latin jazz). Het quartet bestaat uit: Bernard van Rossum op tenorsax; zijn muzikanten komen uit meerdere Mediterrane landen. Zo hebben pianist Xavi Torres Vicente en drummer Joan Terol Amigó een Catalaanse achtergrond en is bassist Marco Zenini een geboren Romein.

Korte beschrijving van hun ervaringen: Bernard van Rossum groeide op in een multiculturele omgeving. Hij is geboren en getogen in Spanje van een Engelse moeder en een Nederlandse vader. Na een jeugd als rockdrummer, ontdekte hij de saxofoon en daarmee de wereld van de jazz. In 2009 besloot hij aan het Amsterdams Conservatorium te gaan studeren, waar hij les kreeg van Jasper Blom, Ferdinand Povel en Jurre Haanstra. In november 2013 ontving hij zijn masters diploma. Ook is hij componist en dirigent van de excellente ‘BVR Flamengo Big Band’.Xavi Torres ondervond zijn klassieke piano opleiding aan het conservatorium van Tarragona. Al snel begon hij met zijn improvisaties een eigen jazzsound te ontwikkelen en won prompt de eerste plaats in de competitie jazzpiano aan de befaamde ‘Palau de la Música Catalana’ waar hij cum laude afstudeerde. Hij deed zijn Masters aan ‘t Sweelinck te Amsterdam bij David Kuyken & Harmen Fraanje.

Marco Zenini werd geboren in Rome; studeerde klassieke muziek in Italië. Maar zijn liefde voor de jazz liet hem op vele muzikale omgevingen spelen. Om zijn passie verder gestalte te geven verhuisde in 2010 naar Amsterdam om ook aan ‘t Sweelinck Conservatorium zijn masters te behalen. Zijn talent en intense betrokkenheid met LIVE jazzmuziek brachten hem op de Internationale podia van Europa, Zuid-Afrika, India, Turkije en ook op de grote podia en festivals in Nederland.

Joan Terol geboren in Reus Catalonië als kind van een muzikale moeder met een passie voor zang.Zijn broer Pau, een jazzpianist inspireerde hem om jazzdrummer te worden en op zijn veertiende toog Joan naar de plaatselijke muziekschool. Vier jaar later volgde verdere opleiding in Barcelona. Hij besloot zijn masterstudie in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam te beginnen. In die periode kwam hij in aanraking en speelde met de jonge Nederlandse jazzgarde zoals: Ben van Gelder, Joris Roelofs, Reinier Baas, Benjamin Herman, Jasper Blom en Miguel Rodríguez. Deze bijzondere formatie zal u zeker een boeiende avond gaan bezorgen!

Locatie optreden: Villa Randwijck – tel. 0620420989 Catharina van Clevepark 10 1181AT Amstelveen vrijdagavond 06 april 2018 – tussen 20.00 tot 23.00 uur. Het is te bereiken met bus 170/174 (halte 1890); tram 5 & metro 51 – (halte Uilenstede). Er is er voldoende vrije parkeergelegenheid. Entree zaal: € 10; Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje). ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting TpodiumAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.