Bijgewerkt: 20 april 2024

Opschorting Amstelveenjazz evenement 2012

Nieuws -> Informatief

Bron: Henk Brinkman
26-04-2012

Na begin vorige week de streep in het zand te hebben gezet, om te evalueren of en hoe wij met het jazzevenement 'AMSTELVEENJAZZ' verder zouden kunnen, hebben wij als bestuur van de Stichting Tpodium en Jazz Podium Amstelveen moeten beslissen om het evenement dit jaar geen doorgang te laten hebben.

Van de ruim 200 sponsors in het Amstelveense bedrijfsleven, van groot tot middelgrote bedrijven, hebben slechts 2 bedrijven positief op ons sponsorvoorstel gereageerd, resulterend in een opbrengst van € 1500. Op een begroting van tussen de € 25.000 en € 30.000 een druppel op een gloeiende plaat.

Alternatief is er nog gekeken of op aanpalende locatie met enige steun van gemeentelijke fondsen inclusief de € 1500 sponsorgeld er een kleinschaliger evenement mogelijk zou zijn. Maar ook dit, is helaas gebleken, behoort niet tot de mogelijkheden op dit moment. Ik dank u hierbij overigens hartelijk voor uw gemeenschappelijke morele steun.

Met het enthousiasme en intensieve arbeid als een ervaring, komen wij tot de gedachte, dat een realisatie van dit voorgenomen evenement in het komende jaar 2013 op gelijke datum toch mogelijk moet zijn. Een groot aantal afzeggingen tot sponsorschap bestonden uit het argument dat op de korte termijn van realisatie  de bedrijfsfondsen voor dergelijke manifestaties al vergeven waren.

jazz Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

Jazz, jazz en jazz


Wij zullen derhalve de komende tijd in een vroeger stadium naar het zelfde bedrijfsleven willen appelleren tot verwerving van  beschikbare fondsen voor een jazzmanifestatie op 5 mei 2013.

Dit gezegd hebbende kan ik, als nieuw initiatief, toevoegen, dat wij als Jazz Podium Amstelveen een culturele bijdrage zullen blijven vervullen door een nieuwe opstart in de locatie van Lounz Club Restaurant in de Dorpsstraat 104 te Amstelveen. Op dinsdag 15 en 29 mei 2012 zullen aldaar een aantal proefsessies worden uitgevoerd welke zullen plaatsvinden tussen 20.00 en 23.00 uur. Twee sets van elk een uur zullen worden vertolkt door twee professionele bands.

Uiteraard bent u daar allen van harte welkom; aan u als lokaal ondernemer hoef ik niet extra uit te wijden over de exclusieve keuken en goede reputatie van dit mooie en sfeervolle Club Restaurant. reserveren@lounz.nl tel. 020 345 33 66

Deze jazzmanifestaties kunnen de inleiding zijn van een reeks optredens voor het komende seizoen. Daarvan zal de opstart in september kunnen plaatsvinden. Hierover volgt nog nader bericht. De komende week volgt hierover een relevant bericht met benoeming van de stijl en betrokken jazzmuzikanten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.