Bijgewerkt: 15 juli 2024

Opnieuw consulair steunpunt voor Nederlandse bezoekers Sziget 2015

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
06-08-2015

Samen met andere landen richt Nederland ook dit jaar tijdens het Sziget Festival in Hongarije een consulair steunpunt in. Bezoekers uit alle landen kunnen daar terecht voor advies en hulpvragen. De 23ste editie van het Sziget Festival vindt van 10 tot 16 augustus in Boedapest plaats. Het is een van de grootste multiculturele festivals van Europa en trekt jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers, van wie ongeveer 16.000 uit Nederland.Het consulair steunpunt, herkenbaar aan de naam 'E4U' (Embassies 4 You) is van 12 tot en met 16 augustus dagelijks geopend van 12.00 tot 19.00 uur bij Csónakház, vlakbij de politie. Dit jaar werkt de Nederlandse ambassade samen op het festivalterrein met consulaire collega’s vanuit Frankrijk, Duitsland, Canada en België.

De Nederlandse ambassade kan – indien nodig –  op het festivalterrein een nooddocument verstrekken. Een goede voorbereiding verkleint de kans op problemen. De Nederlandse ambassade in Boedapest geeft bezoekers aan het Sziget Festival graag de volgende tips mee:

-Ga niet met grote hoeveelheden geld op stap.

-Neem klein geld mee voor de belangrijkste uitgaven.

-Berg je waardevolle zaken  op in de kluisjes die op diverse punten op het eiland beschikbaar zijn.

-Laat je paspoort op een veilige plaats in het hotel of op de camping.

-Neem wel een kopie van je paspoort mee. Je moet je immers kunnen legitimeren.

-Maak een scan van je paspoort / ID kaart en sla deze op in je eigen mailbox. 

-Reisdocument kwijt? Breng dan eerst een bezoek aan de 'Lost & Found' op het festival.

-Stop niet al je spullen in één tas.

-Neem alleen noodzakelijke dingen mee in een klein tasje, liefst te dragen onder je kleding.

-In grote mensenmassa's ben je een makkelijke prooi voor beroving. Wees hierop alert.

-Maak goede afspraken met je reisgenoten voor het geval je elkaar kwijt raakt.

-Mocht je in problemen komen tijdens het festival, breng aan bezoekje aan E4U, een medewerker van de Nederlandse ambassade zal altijd aanwezig zijn.

Meer tips

Voor meer tips en nuttige informatie tijdens Sziget, volg de Facebookpagina van 'E4U'. Kijk ook rond op de website van het Sziget Festival

Sziget-festival?

Het Sziget-festival is een jaarlijks terugkerend evenement, dat meestal in de eerste week van augustus plaatsvindt. Het festival duurt zeven dagen en wordt gehouden op het Óbuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Sziget is het Hongaarse woord voor 'eiland'. Het Sziget-festival is één van de grootste muziekfestivals in Europa. Het trok in 2014 meer dan 410.000 bezoekers. Het record voor een dag is 85.000 bezoekers. Van de bezoekers komt ruim 60% uit het buitenland, uit meer dan 60 landen. In 2013 had Sziget zo'n 18.000 Nederlandse bezoekers.

Het eerste muziek evenement van het Óbuda eiland was de "Zwarte Schapen" in 1980. De bands Beatrice, P. Mobil traden op hield de Hobo Blues Band een concert. In 1981 werd het evenement georganiseerd door de vakbond van de muzikanten 'genaamd "Super Concert" met meer bekende Hongaarse rockbanden op het moment. In 1991, werd de terugtrekking van de Sovjettroepen gevierd met het eerste album van de Aurora punkband met de titel 'Goodbye Ivan!'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.