Bijgewerkt: 25 juni 2024

Opheffing van de Buurtkamer met twee maanden uitgesteld

Nieuws -> Informatief

Bron: Dorien Mijksenaar
29-04-2013

Dorien Mijksenaar, namens Stichting Thuishuis Amstelveen informeert ons:

Het huurcontract voor de Buurtkamer, aan de Van der Hooplaan 180 is opgezegd per 1 mei 2013. Op verzoek van de gebruikers, is de opheffing nog twee maanden uitgesteld, zodat het seizoen afgerond kan worden. Wat er daarna gaat gebeuren is onzeker, zowel Cardanus als de gemeente geven beiden niet thuis op vragen van de huidige gebruikers.

buurtkamer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De eerste en mogelijk de laatste Buurtkamer van Amstelveen?


Zij zijn in gesprek met het MOC aan de Lindenlaan, dat tegenwoordig eigendom is van wooncorporatie Eigen Haard. De corporatie denkt erover het huidige pand als zalenverhuurcomplex te gaan inrichten. Onduidelijk is, of VITA nog activiteiten gaat organiseren in het MOC. Het Keizer Karel Park dreigt opnieuw zonder wijk/ of buurtcentrum te raken.

Actieve bewoners van deze wijk zijn al tientallen jaren bezig met plannen maken, er is een ton gereserveerd voor verhuis/en opknapwerkzaamheden, deze dreigt onder te sneeuwen in de algehele welzijnsomwenteling.

De Netjes Beheer B.V. heeft het kraakpand overgenomen en heeft plannen voor een supermarkt te plaatsen, met parkeerruimte op het dak voor de bewoners. Of dit het parkeerprobleem voor omwonenden op kan lossen vragen vele buurtbewoners zich af. Maar op zondag 5 mei 2013 is de Buurtkamer open vanaf 14.00 uur. Voor een drankje, een praatje en een spelletje. Iedereen is van harte welkom.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.