Bijgewerkt: 5 december 2023

Operaconcert in de St. Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Stichting Vollebregt Orgel Ouderkerk
21-05-2018

Op de Amstellanddag, zondag 3 juni 2018, wordt er 's middags van 15.30 tot 16.30 zal in de St. Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel een concert gegeven met operamuziek. Máté Fülep (bariton) en Susanne Brussee (sopraan) zingen duetten uit opera’s van W.A. Mozart, G. Donizetti, G. Verdi, G. Rossini, G. Puccini, Fr. Lehár en Z. Kodály. Zij worden daarbij op de piano begeleid door Peter van de Kamp. Gijs Boelen zal op het Vollebregtorgel transcripties van gedeeltes uit opera’s van J.B. van Bree, G. Rossini en Fr. von Suppé ten gehore brengen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De kerkzaal en het altaar in de St. Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel. De kerk, in vorm een kruisbasiliek in neogotische stijl gebouwd, een ontwerp van de architect Pierre Cuypers (1827-1921) die ook de St. Urbanuskerk in Bovenkerk in Amstelveen heeft ontworpen


Máté Fülep werd geboren in Hongarije. Daar studeerde hij af als zanger in 2009. Daarnaast studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hij in 2013 afstudeerde. Hij won verschillende competities en zong in het koor van het Csokonai Theater in Debrecen. Máté verzorgde liederenrecitals en zong in oratoria en opera’s. In 2016 maakte hij grote indruk als bariton in het operaconcert van de Stichting Vollebregt.

Susanne Brussee studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en daarna klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 2002. Zij treedt regelmatig als soliste op. Haar repertoire omvat de genres opera, oratorium en lied. Susanne heeft een brede ervaring als zangdocent voor kinderen en volwassenen in alle muziekstijlen.

Peter van de Kamp volgde zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, bij Hans Dercksen. Hij is zich daarna steeds meer gaan toeleggen op het begeleiden van andere musici. Daarnaast heeft hij zich verdiept in oude muziek bij Paul van Nevel, in muziekgeschiedenis bij Jan Nuchelmans en in contrapunt, analyse en compositie bij Ies Monas en Willem Woestenburg

Gijs Boelen voltooide zijn orgelstudie aan het Conservatorium van Amsterdam. Als uitvoerend musicus won hij prijzen tijdens diverse nationale en internationale concoursen. Gijs brengt graag muziek onder de aandacht die volgens hem ten onrechte onderbelicht is gebleven, zoals operettemuziek. Zo gaf hij in 2017 een concert op het Vollebregtorgel met een transcriptie van der Vogelhändler van Carl Zeller. Na afloop van het concert wordt een receptie aangeboden door Bakkerij Out, Keurslager Wim Stronkhorst en Plus Vreeswijk. sBij de uitgang is er een collecte om de onkosten te dekken. Adres: Ronde Hoep Oost 31, 1191 KC Ouderkerk a/d Amstel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.