Bijgewerkt: 2 december 2023

Open dag 2019 bij Ponymanege Equito

Nieuws -> Informatief

Bron: Ponymanege Equito
10-05-2019

Ponymanege Equito houdt op zondag 26 mei 2019 van 11 tot 17 uur haar jaarlijkse open dag. Thema is 'Ponybios'. De grootste kaskrakers komen voorbij: van Avatar, Harry Potter en Jurassic Park tot Disney klassiekers als Sneeuwwitje en Junglebook. Deze keer niet met Hollywoodsterren, maar met onze pony’s in de hoofdrol! Onze ruiters nemen je, samen met de pony’s, mee naar verschillende werelden. Bioscoopgasten worden getrakteerd op spectaculaire en grappige shows en leuke ponyspelletjes. Als bezoeker kun je ook zelf aan allerlei activiteiten deelnemen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

De filmliefhebber komt zondag 26 mei goed aan zijn trekken. Onze gasten krijgen een heel uiteenlopend aanbod aan films voorgeschoteld. Natuurlijk zijn er de typische paardenfilms, waar het edele dier de hoofdrol speelt. In Hidalgo gaat het over de avonturen van mustang Hidalgo en cowboy Frank. Black Beauty danst door de bak en laat zien, waarom het paard jaren geleden de harten van zoveel kinderen wist te veroveren. En Spirit toont hoe je in vrijheid kunt samenwerken met een pony. Natuurlijk komen ‘Britt’ en ‘Esra’ van Paardenpaard tv-verslag doen.

Foto Amstelveen
(Foto Naomi Heidinga - 2019)

In de Ponymanege Equito


Een bioscoop heeft natuurlijk meer dan alleen paardenfilms te bieden. Daarom putten we ook uit andere genres. Spannend wordt het bijvoorbeeld tijdens The Hunger Games, waarbij onze acteurs een spectaculaire show neerzetten. Tijdens Jurassic Park zit het publiek op het randje van zijn stoel. Wie vervult de rol van de T-Rex? Peter Pan beleeft een mooi avontuur en Winnie de Poeh is ook van de partij. Voor de jongste bezoekers staan naast Winnie de Poeh ook Sneeuwwitje en Dora op het programma.

Naast prachtige filmvertoningen, strijden tijdens het ponyspelletjestoernooi twee ruiterteams om de felbegeerde Oscars: welk team van ruiters en pony’s wint de Oscar voor de mooiste kostuums, de beste actiescene, de spannendste stunt en uiteindelijk de beste Equito-film? Uiteraard kunnen zij wel wat aanmoediging gebruiken. Sponsor jouw favoriete team en doe mee aan de sponsorloterij en win mooie prijzen.

Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag: test jouw ponykennis tijdens onze speurtocht, kleur de prachtige kleurplaten van onze eigen pony’s of volg een voltigeles op Ollie, ons voltige-oefenpaard. Ook kunnen kinderen onder begeleiding een rondje stappen op één van de pony’s. Er is een kraam met tweedehands ruiterspullen, waarvan de opbrengsten naar Brooke Hospital for Animals gaat.

Ponymanege Equito is te vinden aan de Kalfjeslaan 49 in Amstelveen. De manege ligt net ten zuiden van het Amstelpark, waar de Kalfjeslaan uitkomt op de Amsteldijk-Noord. Een routekaartje kunt u vinden op www.equito.nl. Hier vind je ook de laatste nieuwtjes over de open dag en wordt binnenkort het programma geplaatst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.