Bijgewerkt: 26 september 2023

Open Dag 2017 bij Ponymanege Equito

Nieuws -> Informatief

Bron: Ponymanege Equito
12-05-2017

Ponymanege Equito houdt op zondag 21 mei van 10.30 tot 17.00 uur haar jaarlijkse open dag. Thema is 'Ponydromen en Droompony's'. Onze ruiters én pony’s nemen het publiek mee in hun dromen. Bezoekers worden getrakteerd op spectaculaire shows en leuke ponyspelletjes, maar kunnen zelf ook aan allerlei activiteiten deelnemen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Welke ponygek droomt er niet over een eigen pony? Een pony om allerlei avonturen mee te beleven, dressuur- of springwedstrijden te rijden, of lekker ontspannen in het bos. Onze ruiters laten in verschillende shows zien waar zij van dromen. Een spectaculaire springshow, een mooie dressuur-clinic, maar ook grondwerk – waarbij je op de grond met je pony samenwerkt - staan op het programma. Ook onze voltigeurs tonen hun kunsten en belanden in de droomwereld van Harry Potter, eenhoorns en de grote vriendelijke reus. Onze carrouselruiters voeren je mee naar Alice in Wonderland. Tot slot wordt aan het einde van de dag in het rassendefilé de droompony van Equito gekozen.

Foto Amstelveen
(Foto Ponymanege Equito - 2017)

Een deel van de bewoners van Ponymanege Equito


Tijdens het ponyspelletjestoernooi strijden twee ruiterteams om de felbegeerde Equito Wisselbokaal. Bij het ponyvoetbal, de barrellrace, het ringsteekspel en nog veel meer spannende ponyspellen meten zij hun krachten. Uiteraard kunnen zij wel wat aanmoediging gebruiken! Sponsor jouw favoriete team en doe mee aan de sponsorloterij voor een extra spel- en springmateriaal, zodat we onze lessen nog leuker kunnen maken!

Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag: test jouw ponykennis tijdens onze speurtocht, kleur de prachtige kleurplaten van onze eigen pony’s of volg een voltige les (een teamsport, waarbij men oefeningen op het paard doet, terwijl het paard rondjes loopt aan een lange lijn) op Ollie, ons voltige-oefenpaard. Vergeet niet om jouw ponydroom in de droomwolk te hangen en maak zo kans op een privéles! Ook kunnen kinderen onder begeleiding een rondje stappen op één van de pony’s. Er is een kraam met 2de hands ruiterspullen, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan Brooke Hospital for Animals.

Ponymanege Equito is te vinden aan de Kalfjeslaan 49 in Amstelveen. De manege ligt net ten zuiden van het Amstelpark, waar de Kalfjeslaan uitkomt op de Amsteldijk-Noord. Een routekaartje kunt u vinden op onze website: www.equito.nl. Hier vindt u ook de laatste nieuwtjes over de open dag en zal binnenkort het programma worden geplaatst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.