Bijgewerkt: 27 november 2021

Open Avond Rotary Amstelveen Nieuwer-Amstel met Geert Jan Jansen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rotary Amstelveen Nieuwer-Amstel
02-02-2020

Op woensdag 13 november 2019 houdt Rotary Amstelveen Nieuwer-Amstel in Sport- en Partycentrum De Kegel een Open Avond met als gastspreker: 'Geert Jan Jansen; Schilder en meestervervalser van de eeuw, met zijn levensverhaal'.

Rotary Amstelveen Nieuwer-Amstel houdt deze open avond om geïnteresseerden en mogelijk nieuwe leden te laten zien wat Rotary is en betekent in de huidige samenleving. Met deze gastspreker laten we zien dat we graag luisteren naar en in gesprek gaan met bijzondere mensen over hun leven. U bent van harte welkom op deze avond woensdag 13 november 2019. Aanmelden vóór 11 november bij: secretarisrana@gmail.com

Adres: Sport- en Partycentrum De Kegel, zaal 'de Serre' Bovenkerkerweg 81 1187 XC Amstelveen. Inloop: 19.30 uur. Aanvang: 19.45 uur. Toegang: GratisGeert Jan Jansen (Waalre, 1943) is een Nederlands schilder en kunstvervalser die voor dat laatste in 1994 in Frankrijk werd aangehouden en in 2000 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, waarvan vier jaar voorwaardelijk. Jansens vader, een technicus bij Philips, was een kunstliefhebber en Jansen ging kunstgeschiedenis studeren. Tijdens zijn studie raakte hij bevriend met de Amerikaanse kunsthandelaar Michel Podulke, die eigenaar was van galerie Mokum in Amsterdam, en Jansen ging daar exposities organiseren. Hij opende later zijn eigen galerieën Jacob en Raam, maar had daarmee weinig succes.

Toen zijn bedrijf verlies begon te lijden, ging hij posters van lithografieën van Karel Appel ondertekenen om ze als originelen te verkopen. Later maakte hij zijn eerste vervalsing van een Appel, en verkocht deze voor 2600 gulden. Hierdoor aangemoedigd stuurde hij een andere vervalsing naar een veiling in Londen. Het veilinghuis stuurde een foto ervan naar Appel, die daarop verklaarde dat het werk echt was, en de gouache werd voor een recordbedrag verkocht. Lees het verder op WikipediaAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS