Bijgewerkt: 29 maart 2024

Ontdek de biodiversiteit van de Galapagos met Street View

Nieuws -> Informatief

Bron: Google blog
14-09-2013

Deze week markeert de 178ste verjaardag van de eerste verkenning van de Galápagos-eilanden van Darwin. Deze vulkanische archipel is een met de meeste biodiversiteit en unieke plaatsen op de planeet Aarde, met soorten die zich opmerkelijk aangepast aan hun omgeving.



Door het observeren van de dieren op Galápagos, maakte Darwin belangrijke inzichten die zijn evolutietheorie versterkte. Hier is een korte documentaire die de 10-daagse expeditie samengevat.

Galapagos eilanden

De Galápagos Eilanden, officiële naam: Archipielago de Colón andere Spaanse namen: Islas Galápagos (Spaanse uitspraak: [ɡalapaɣos]) zijn een archipel van vulkanische eilanden verdeeld aan weerszijden van de evenaar in de Stille Oceaan, 926 km (575 mijl) ten westen van continentale Ecuador, waarvan zij deel uitmaken.

galapagos Amstelveen
(Bron Google - 2013)

Screenshot foto's van Google Maps op de Galápagos eilanden


De uitgebreide Street View van Google Maps beelden van de Galapágos-eilanden zullen niet alleen fauteuil reizigers in staat stellen naar de eilanden te kijken overal in de wereld, maar het zal ook een belangrijke rol spelen bij het lopende onderzoek naar het milieubehoud, dier migratiepatronen en de impact van de toerisme op de eilanden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.