Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Onno Venstra is overleden

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb.com
24-09-2006


Onno Venstra opende in 1961, in het zogenoemde Herenstraatje van het winkelcentrum Binnenhof, een boekhandel. Hij verkocht zowel boeken in de kelder, de parterre als op de 1ste verdieping. De inwoners van Amstelveen waren gewend om hun boeken bij boekhandel A. Gille in het Oude Dorp te kopen. Nu Venstra zijn deuren had geopend was het makkelijk om al winkelend ook een boekenzaak in het nieuwe Binnenhof te hebben. De schoolboeken werden ook bij Venstra gekocht. Er was een rouleersysteem onder de boekhandels, zodat elke zaak in de zoveel tijd aan de beurt was om schoolboeken te verkopen.

Venstra  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Venstra Boekhandel in Amstelveen


Nadat boekhandel Gille zijn deuren had gesloten, was Venstra een van de weinige boekhandels in Amstelveen en makkelijk bereikbaar. De VU-boekhandel kocht Venstra, inclusief de naam. Het pand werd te klein, maar gelukkig kwamen er twee aansluitende panden vrij. De eigenaar van boekhandel Venstra kocht deze, waardoor de winkel dubbel zo groot werd.

Onno Venstra heeft zorggedragen dat de Amstelvener niet meer naar Amsterdam hoefde om te snuffelen in een uitgebreide boekencollectie. Dhr Venstra is 80 jaar geworden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.