Bijgewerkt: 21 juli 2024

Ondernemersvereniging Amstelveen organiseert seminar over Alzheimer

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
29-08-2016

OA organiseert seminar ‘Niet vergeten: omgaan met Alzheimer’

Op dinsdag 13 september 2016 organiseert Ondernemersvereniging Amstelveen het seminar 'Niet vergeten: Omgaan met Alzheimer'. Deze bijeenkomst voor ondernemers en winkeliers start om 16.30 uur in Het Paviljoen bij Meijburg & Co, Laan van Langerhuize 1 in Amstelveen en wordt om 18.40 uur afgesloten met een borrel. Deelname is kosteloos.

Aanmelden voor dit seminar kan via info@oa-amstelveen of www.oa-amstelveen.nl/agenda . Het belooft een avond te worden vol wetenschappelijke inzichten, inspirerende sprekers en ervaringsdeskundigen. Confronterend, maar ook met een vleugje humor. Ondernemers krijgen antwoorden op vragen als: Hoe herken je de eerste symptomen van de ziekte van Alzheimer? Hoe ga je om de gevolgen van de ziekte? En hoe houd je je eigen brein zo lang mogelijk fit? 

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

Hersenen vergelijking, met links een gezonde- en rechts door Alzheimer ziekte aangetaste hersenen


Sprekers. De Ondernemersvereniging Amstelveen organiseert deze avond in samenwerking met Stichting Happy Motion, de gemeente Amstelveen, KPMG, Meijburg & Co en ervaringsdeskundigen. Er zijn verschillende lezingen door grote namen als Prof. dr. Dick Swaab (hersenonderzoeker), Prof. dr. Philip Scheltens (VUmc) en Nico Spierenburg (filiaalmanager Albert Heijn Leersum). Het volledige programma is te vinden op de website van de Ondernemersvereniging Amstelveen.

Epidemie van de 21ste eeuw. De kans, dat je als ondernemer vroeg, of laat met de ziekte van Alzheimer te maken krijgt, is redelijk groot. Het wordt zelfs wel de epidemie van de 21ste eeuw genoemd. Nu al zijn er zo’n kwart miljoen Nederlanders met dementie en dat worden er in rap tempo meer. Prof. dr. Philip Scheltens: “In 2050 is dat aantal zelfs mogelijk verdubbeld, tot 500.000 mensen. Een beangstigende hoeveelheid.” En dat het niet alleen ouderen treft, blijkt uit het feit, dat ongeveer 12.000 mensen tussen de 30 en 60 jaar kampen met de gevolgen van de ziekte.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.