Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Onderhoud aan het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel in november 2017

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
26-10-2017

De provincie Noord-Holland voert van 2 tot en met 4 november 2017 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct onder de Amstel (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en de Waterwolftunnel onder de Ringvaart (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

Afsluiting N201 ter hoogte van Amstelaquaduct. De N201 wordt ter hoogte van het aquaduct over de Amsteldijk in Uithoorn afgesloten van donderdagavond 2 november 2017 20.00 uur tot vrijdagochtend 3 november 05.00 uur. Het verkeer tussen de Middenweg Bovenkerkerpolder in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196.

Afsluiting N201 ter hoogte van Waterwolftunnel. De Waterwolftunnel wordt  afgesloten van vrijdagavond 3 november 2017 19.00 uur tot zaterdagochtend 4 november 06.00 uur. Het verkeer op de N201 tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer wordt met gele borden omgeleid.Voor de veiligheid en doorstroming in de Waterwolftunnel moet de tunnel regelmatig worden onderhouden. Meestal gebeurt dit, terwijl de tunnel open blijft voor verkeer. Drie keer per jaar wordt de tunnel afgesloten voor de veiligheid van het onderhoudspersoneel en een snel verloop van de werkzaamheden. De Waterwolftunnel krijgt niet alleen preventief onderhoud, maar er vinden ook inspecties en testen plaats. Bovendien worden wanden en markeringen gereinigd en de veiligheidsmiddelen gecontroleerd. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen vinden de werkzaamheden ’s avonds en ’s nachts plaats. Meer informatie: Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.