Bijgewerkt: 30 september 2023

OLGA vierde feest in de Buurtkamer Keizer Karelpark

Nieuws -> Informatief

Bron: OLGA / Amstelveenweb
22-11-2014

Sinds oktober 1992 behartigt OLGA de collectieve belangen van mensen met een lichamelijke handicap in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Het gaat OLGA er om dat mensen met een handicap volledig kunnen deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Het is nog steeds niet vanzelfsprekend dat er rekening wordt gehouden met mensen die grenzen hebben aan hun fysieke mogelijkheden. Een groot aantal hindernissen is gemakkelijk te slechten: dit dient niet alleen de lichamelijk gehandicapte, maar iedereen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Veel mensen kwamen naar de bijeenkomst van OLGA in het MOC gebouw


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Lex Hendriksen, oud-raadslid van D66-Amstelveen (hij is blind) in gesprek met een minder valide mevrouw


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Dorien Mijksenaar, coördinator van de Buurtkamer KKP verwelkomt alle aanwezigen


Vrijdagmiddag 21 november 2014 hielden het bestuur en de leden van de Stichting Overleg Lichamelijk Gehandicapten Amstelland een feestelijke bijeenkomst in de Buurtkamer Keizer Karelpark aan de Lindenlaan 75. De heer Geert Toebes, secretaris van OLGA hield zijn toespraak:

'Geachte dames en heren,

Namens de Stichting Overleg Lichamelijk Gehandicapten Amstelland (OLGA) en de Buurtkamer Keizer Karelpark heet ik u van harte welkom. Mijn naam is Geert Toebes en ik ben de secretaris/penningmeester van OLGA. OLGA wil wat vieren en wij zijn verheugd, dat u dit samen met ons wilt doen. Wij zijn blij, dat mevrouw Ria Zijlstra wethouder uit Uithoorn, wethouder Gertjan van der Hoeven uit Aalsmeer en wethouder Jeroen Brandes (PvdA) uit Amstelveen ook hier aanwezig zijn.

We willen graag met u in gesprek om te kijken, of we samen een aantal zaken vooruit kunnen brengen. Maar nu eerst dat vieren. Op de uitnodiging stond: samen werken in de praktijk,  ja natuurlijk. We willen hier vieren dat de samenleving beetje bij beetje toegankelijker wordt. Toegankelijk in de ruimste zin van het woord. Daar dragen gemeenten hun steentje aan bij door stoepen af te vlakken, zodat je er met een rolstoel (of een kinderwagen) op en af kan en door het aanleggen van blindengeleide lijnen. De Stadsregio helpt mee om bushalten aangepast te krijgen, ook voor slechtzienden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De heer Geert Toebes secretaris van de stichting OLGA aan het woord


Maar het meest hebben wij aan mensen die gewoon in het dagelijks leven een bijdrage leveren aan dat samen leven. Ik doel op al die mensen die van uit hun eigen vakmanschap, kennis, kunde of inzet meehelpen om oplossingen te vinden die het mogelijk maken voor mensen met een beperking om gewoon mee te doen. Door een paar personen te bedanken, wil OLGA ook al die andere mensen bedanken.

Als maatschappij kunnen we alleen functioneren als we rekening houden met elkaar en elkaar wederzijds de hand toe steken. Dat begint in het klein. De Amstelveense fietsenmaker Henk Zegwaard, die een rolstoel, een riksja en zo wat meer onderhoudt. De schoenmaker van Bankrashof, fa. Heine, die schoenen voor je inlopen (gewoon een half maatje oprekken), of een sporthandschoen vermaken zo, dat je er lekker rolstoel mee kan rijden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Ria Zijlstra (l), wethouder voor Maatschappelijke ondersteuning en Zorg van Uithoorn volgt de toespraak van de secretaris


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Vlnr.: Paul Stolwijk, oud-voorzitter Wijkplatform Karel Keizerpark, Henk Baks van de Historische Tuin Aalsmeer, wethouder Gertjan van der Hoeven uit Aalsmeer en wethouder Jeroen Brandes (PvdA) van Amstelveen luisteren naar het verhaal van de heer Toebes


De heer Oussoren, van de Wmo-raad Uithoorn, die heeft bijgedragen aan toegankelijke looproutes in Uithoorn. De heer Cohen, mobiliteitscoördinator Oogvereniging die een bijdrage heeft geleverd aan de looproute van de metrohalte Sacharovlaan naar wijkcentrum Westwijk. Mevrouw Margriet Spierings die er aan heeft meegeholpen de Kinderboerderij Elsenhove beter toegankelijk te krijgen.

Mevrouw Karin Leloux van de Vrijwilligerscentrale Amstelland, die werk rond de website “Toegankelijk Amstelveen” begeleidt. Werk dat er toe heeft geleid, dat dit gebouw vandaag, omdat het is geschouwd, op die site zal worden geplaatst. De Historische Tuin in Aalsmeer zou minder toegankelijk zijn zonder Henk Baks. Na vanmiddag denkt u misschien: daar wil ik wel tijd insteken. Dat horen we graag, maar het mooist is als u het ook doet. Ik bedoel: zeg het gerust tegen ons, we hebben gewoon mensen nodig. En dan wil ik nu de genoemde mensen graag namens OLGA een bloemetje aanbieden. Daarna geef ik het woord aan de heer Jeroen Brandes, wethouder van Amstelveen. Zoals de uitnodiging vermeldt, zal hij de toost uitbrengen. Na de toespraak van de heer Toebes, kregen een paar mensen een prachtig bos bloemen om hun werkzaamheden voor de minder validen in Amstelveen te bedanken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Harm Oussoren van de wmo-raad van Uithoorn krijgt een bos bloemen van de secretaris


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De heer Cohen, mobiliteitscoördinator van de Oogvereniging krijgt ook een bos bloemen van de secretaris


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Mevrouw Margriet Spierings heeft meegeholpen om de Kinderboerderij Elsenhove beter toegankelijk te krijgen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Mevrouw Karin Leloux van de Vrijwilligerscentrale Amstelland die het werk rond de website 'Toegankelijk Amstelveen' begeleidt met de bloemen van dank


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Henk Baks van de Historische Tuin Aalsmeer met zijn bloemen


Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Welzijn vertelde in zijn toespraak: ‘Wij gaan het hier niet over de Zorg hebben, maar wij gaan even terugkijken naar de afgelopen periode als gemeente’. Hij meldde, dat de gemeente aan OLGA een hele fijne partner heeft, omdat OLGA elke keer als er iets mis is, de ambtenaren hierop attendeert. Brandes: 'Ik heb ook het genoegen om verantwoordelijk zijn voor Vervoer en Verkeer. Ook toen wij het dienstencentrum in Marne hebben geopend en dat weet OLGA ook, want er moesten inderdaad de stoepen worden aangepast’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Welzijn vertelt over de succesvolle gemeentelijke samenwerking met de stichting OLGA


‘Wij hebben ook met Connexxion contacten gehad, want ondanks dat elke bus een degelijke oprij- en loopplank voor minder validen heeft, weten ze deze niet te vinden, of parkeren te dichtbij. Ik ga even kijken voor het volgend jaar, hoorde net, dat jullie veel vrijwilligers nodig, ja wij hebben straks ook veel vrijwilligers nodig voor de mantelzorg. Wij houden heel korte lijntjes met de organisaties en dan hoop ik, dat wij volgend jaar weer feest gaan vieren, alleen in een wat grotere kamer, want deze ruimte is te klein. Ondertussen hoop ik, dat iedereen het glas heeft en ik wens u goede gezondheid voor het volgend jaar en wij maken de wereld een beetje toegankelijker' – sloot wethouder Brandes zijn toespraak. Net op tijd kwam de cateraar met lekkere hapjes en drankjes en konden de mensen van OLGA en hun participanten eindelijk lekker met elkaar praten en informatie uitwisselen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.