Bijgewerkt: 7 oktober 2022

OBS Piet Hein winnaar van zonne-energie project Plek onder de Zon

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
21-06-2018

In een bomvolle Kruiskerk in Amstelveen reikte Floor Gordon (D66) wethouder Natuur- en Milieueducatie maandag 18 juni 2018 prijzen uit aan de winnaars van het zonne-energieproject Plek onder de Zon. Het fantasierijke winnende idee was van groep 7b van basisschool Piet Hein. Zij bedachten op zonne-energie werkende dieren die plastic opsporen en daar bakstenen van maken.

Het gaat om de ‘solar bird en zijn buddy’. De kinderen maakten een maquette van zowel de meeuw als de spin. Dit fantasie idee maakt het mogelijk om plastic deeltjes op te sporen, op te ruimen en te verwerken tot bakstenen. Een uitvinding die volgens de jury een bijdrage levert aan een actueel probleem. De jury was overtuigd door hun creatieve idee, mooie maquette en duidelijke manier van presenteren.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Wethouder Gordon met de leerlingen van groep 7b van basisschool Piet Hein in de Kruiskerk


Wethouder Floor Gordon reikte een glazen bokaal uit aan de winnende groep en een dagje uit: een fluistervaartocht over het Naardermeer. De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk groep 7c van basisschool Piet Hein voor hun waterzuiverende groene brommer en naar groep 8 van het Palet-Zuid voor hun Wi-Fi lantaarnpaal. Wethouder Gordon prees alle leerlingen om hun vindingrijkheid, enthousiasme en betrokkenheid bij het thema zonne-energie.

Plek onder de Zon. In het kader van het zonne-energie project Plek onder de Zon bedachten leerlingen ideeën hoe zonne-energie een bijdrage kan leveren aan een beter leven zowel hier als in ontwikkelingslanden. Ook meedoen met een groep leerlingen? Ga naar https://www.nmedichtbij.nl/scholen-bso/ en schrijf in. Of voor ander lesaanbod. Dit kan nog tot en met 22 juni 2018.

Plek onder de Zon 2018? Leerlingen krijgen met hoofd, hart en handen inzicht in wat zonne-energie voor mogelijkheden biedt, zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden. Het project daagt leerlingen uit om op een praktische en speelse wijze aan de slag te gaan met zonne-energie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.