Bijgewerkt: 4 maart 2024

Noord-Holland werkt aan centrale brugbediening

Nieuws -> Provincie

Bron: Gohdar Massom
03-03-2009

De provincie Noord-Holland werkt momenteel aan het Uitvoeringsprogramma Centrale Brugbediening. Dat schrijft gedeputeerde Mooij van Verkeer en Vervoer in antwoord op vragen van PvdA Statenlid Gohdar Massom.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zegen dat het uitbreiden van brugopeningstijden mogelijk is. Daar komen twee bedienconcepten voor in aanmerking: 24-uursbediening en trajectbediening.

GS hebben daarop besloten dat trajectbediening de voorkeur heeft, in verband met het efficiënt omgaan met inzet van mensen en geld, de komende problemen met de vergrijzing van eigen personeelsbestand, afstemming met andere beheerders en het huidige gebruik van de vaarwegen. Het concept trajectbediening met centrale bediening is met weinig extra personeel uit te breiden naar 24 uurs bediening.

Aanleiding voor het besluit van GS is in 2007 breed aangenomen motie van statenlid Massom waarin hij het provincie bestuur opriep de brugbedieningstijden in Noord-Holland uit te bereiden naar 24 uurs brugbediening.

Massom “ Noord-Holland heeft prachtige vaarwegen die veel kansen bieden aan goederenvervoer over water en recreatie en toerisme. De huidige bedieningstijden zijn beperkt. Een uitbreiding van de openingstijden levert een positieve impuls aan zowel de economie als toerisme. De binnenvaart heeft in tijden van economische crisis extra moeilijk. Daarom moet alles het werk gezet worden om de binnenvaart in stand te houden”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.