Bijgewerkt: 2 december 2023

Nieuwe vogelnestschommel in het Urbanuspark Bovenkerk

Nieuws -> Informatief

Bron: Bewonersplatform Bovenkerk/VOKA
12-05-2019

Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel organiseert jaarlijks acties en evenementen om geld op te halen voor het goede doel. Eind 2017 hebben we samen met Rotaryclub Amsterdam Z.O. een Dance Event georganiseerd voor het goede doel; speeltoestellen voor kinderen met een beperking. Er is grote behoefte aan meer aangepaste speeltoestellen in speeltuinen/locaties, waar minder valide kinderen/kinderen met een handicap kunnen spelen op veilige speeltoestellen SAMEN met andere kinderen van hun leeftijd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Peuterspeelbad in het Urbanuspark in Bovenkerk op 14 juli 2018 tijdens het Frans Zomerfeest


We hebben ervoor gekozen om samen met vereniging VOKA (Voor Onze Kinderen Alles) in Bovenkerk, Amstelveen een speeltoestel te realiseren speciaal voor deze doelgroep in het Urbanuspark in Bovenkerk dichtbij het peuterspeelbadje. Kinderen met een beperking kunnen zo samen spelen op een en dezelfde speelplaats. Ieder binnen zijn of haar mogelijkheden, maar wel SAMEN.

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind heeft aan de opbrengst van het Dance Event nog eens 50% toegevoegd. De VOKA heeft het speeltoestel uitgekozen en, na enige vertraging, hebben we dan onlangs het speeltoestel in gebruik kunnen genomen. We hopen dat vele kinderen (beperkt of niet) met elkaar kunnen spelen op dezelfde speelplaats en op dezelfde speeltoestellen.

Op woensdag 15 mei om 15 uur zal de schommel feestelijk in gebruik worden genomen in aanwezigheid van wethouder Floor Gordon (D66). Ook de kinderburgemeester is uitgenodigd. Alle kinderen uit Bovenkerk en omgeving zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. En natuurlijk ook hun ouders en andere belangstellenden. Er is een leuk programma met muziek. Mieke Regelink zal sport en spel promoten. Kinderen kunnen hun fietsje, step of skelter meenemen voor een speciaal voor hen uitgezet parcours. Ook de Bovenkerkse ijscoman Lex Koot zal aanwezig zijn en iedereen een gratis ijsje aanbieden. Hoort zegt het Voort!
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.