Bijgewerkt: 22 september 2023

Nieuwe plek autodelen in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-07-2009

Wethouder Joss Tabak zal dinsdag 11 augustus 2009 om 15.30 uur aan de Keizer Karelweg bij de De Savornin Lohmanlaan een nieuwe parkeerplaats voor autodelen in gebruik nemen.

Autodelen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Autodelen wordt steeds populairder in Nederland. In juni 2007 maakten al meer dan 20.000 Nederlanders gebruik van de ongeveer 1100 deelauto's


Het is de eerste parkeerplaats in Amstelveen voor een gezamenlijk, door de buurtbewoners te gebruiken auto van Wheels4all. De organisatie Greenwheels heeft al langer een aantal parkeerplaatsen in Amstelveen.

Wheels4all onderscheidt zich van andere aanbieders van deelauto's door een aanpak op buurt (wijk-) niveau. Door deze nieuwe aanbieder in Amstelveen zullen de inwoners van Amstelveen een grotere keuze in het gebruik van deel auto's krijgen.

De parkeerplaats ligt bij rotonde De Savornin Lohmanlaan en Keizer Karelweg ter hoogte van nummer 271.

Autodelen?

Autodelen, of carsharing is een autoverhuur model, waar mensen auto huren voor een korte periode, vaak per uur. Ze zijn aantrekkelijk voor mensen, die slechts af en toe een voertuig willen gebruiken

Particulier en georganiseerd

De verhuurorganisatie van de auto's kan een commercieel bedrijf zijn, of de gebruikers kunnen worden georganiseerd, als een democratisch gecontroleerde vennootschap, een openbare instantie, coöperatie of een ad hoc samenwerkingsverband. Tegenwoordig zijn er meer dan duizend steden in de wereld, waar mensen aan autodelen kunnen deelnemen.

Geschiedenis

De eerste autodeling organisatie was de Selbstfahrer genossenschaft (SEFAGE) in Zürich in 1948.

Autodelen in Nederland

In Nederland zijn op dit moment diverse bedrijven actief op het gebied van georganiseerd autodelen: Greenwheels, KAV ConnectCar, Diks Autodate, DrivE, FriendlyCar en Wheels4all.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.