Bijgewerkt: 5 maart 2024

Nieuwe online versie van het 'Dikke Van Dale' woordenboek

Nieuws -> Taal

Bron: Taalpost
30-09-2015

Na 10 jaar komt er deze maand weer een nieuwe editie van het Groene Boekje en in het kielzog daarvan verschijnt de Spellingwijzer van Onze Taal, én een nieuwe editie van de grote Van Dale woordenboek.

Uitgeverij Van Dale krijgt vaak e-mails – maar ook nog wel gewoon brieven met postzegels erop – van mensen die vinden, dat een bepaald woord, of een bepaalde uitdrukking ontbreekt in de grote Van Dale woordenboek. Binnenkort is dat versturen van e-mails en brieven niet meer nodig. Dan kunnen mensen hun suggesties doen via een zeer gebruiksvriendelijke ‘wiki’, die onderdeel is van de ‘Dikke Van Dale Online’ – meldt Taalpost, onderdeel van het Genootschap Onze Taal, de Nederlandse vereniging van taalliefhebbers.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De omslag van een beetje gehavende Van Dale handwoordenboek van hedendaags Nederlands, versie 1995


De onlineversie van het woordenboek bestaat al een poosje naast de bekende driedelige papieren versie. De uitgeverij koppelt die twee nu aan elkaar. Dat is ook een kwestie van marketing natuurlijk. Wie de nieuwe editie koopt, krijgt een jaar lang gratis toegang tot het online woordenboek. Als dat bevalt, kun je daarna voor 75 euro per jaar een abonnement op de ‘Dikke Van Dale Online’ nemen.

Die onlineversie wordt nu vooral gebruikt door de overheid, het bedrijfsleven en in het onderwijs. Van Dale hoopt, dat met deze nieuwe  aanbieding ook de gewone consument de weg ernaartoe zal weten te vinden. De mogelijkheid om zelf dingen toe te voegen en te zien wat anderen hebben toegevoegd, zit standaard ingebouwd in de onlineversie, als een extraatje dat de naam ‘Van Dale Wiki’ heeft mee- gekregen. Probeer nu gratis de webapp van het onlinewoordenboek! Deze ‘webapp’ is geoptimaliseerd voor gebruik op een tablet en smartphone ongeacht het besturingssysteem. Klik hier>>>Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.