Bijgewerkt: 1 maart 2024

Nieuwe huis-aan-huis weekkrant in Amstelveen!

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
02-04-2010

Eind maart 2010 verscheen de nieuwe huis-aan-huis krant, de Weekkrant, in Amstelveen. De Weekkrant Amstelveen heeft een oplage van 52.000 exemplaren en wordt verspreid in Amstelveen, Uithoorn en Ouder-Amstel, maar er is ook een online versie.

Burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen, nam het eerste nummer van de Weekkrant Amstelveen in ontvangst in het Oude Dorp op 25 maart, uit handen van de heren Edwin Roerdink en fotograaf Rob Beense, die de krant in Amstelveen introduceerden.

Redactioneel besteedt de nieuwe krant aandacht aan zaken, die in Amsterdam en Amstelveen spelen en biedt de Weekkrant naast het lokale en regionale nieuws, ook nationaal en internationaal nieuws, in samenwerking met het ANP. Andere vaste onderdelen zijn de column van Henk Spaan en thema’s als Sport, Wonen, Auto en de UITagenda.

Er zijn verschillende edities, zoals de Weekkrant Amsterdam- editie Zuid, de Weekkrant Amstelveen, Noord-Amsterdams Nieuwsblad, Westerpost en dagblad De Pers editie Noord-Holland. De uitgever is Wegener Huis-aan-huisMedia B.V.

Met de nieuwe regionale weekkrant krijgt de Telegraaf Media Groep, de eigenaar van het Amstelveens Week- en Nieuwsblad, er eigenlijk een concurrent bij. Dat is misschien niet zo een slecht idee, want het Weekblad brengt steeds minder lokaal nieuws en de verschillende lokale kranten in Diemen, Aalsmeer en Uithoorn zijn ook opgedoekt.

Zoals bij de meeste kranten wereldwijd, gaat het hier om advertentie verkoop, vooral bij een  Huis-aan-huis krant zoals de nieuwe Weekkrant Amstelveen, want daar drijven de kranten op, omdat ze gratis zijn.

Het eerste exemplaar is natuurlijk altijd maar een voorproefje van een nieuwe krant, dus wij moeten nog afwachten, wat de heren Roerdink en Beense aan ons voorschotelen in de toekomst. Website:  www.deweekkrant.nl/de-weekkrant-amstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.