Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Nieuw hoofdkantoor Atos in Amstelveen is officieel geopend

Nieuws -> Informatief

Bron: Atos
19-03-2016

Atos heeft op zaterdag 19 maart 2016 tijdens een feestelijke, drukbezochte middag de deuren geopend van haar nieuwe hoofdkantoor voor de Benelux en The Nordics. Het kantoor is gevestigd in Amstelveen aan de Burgemeester Rijnderslaan 30. Mirjam van ’t Veld, burgemeester van Amstelveen, en Rob Pols, CEO van Atos in de Benelux & The Nordics, luidden gezamenlijk de officiële opening in. Tijdens een gevarieerd programma maakten Atos-medewerkers en hun familieleden op allerlei manieren kennis met de laatste technologische innovaties in een bijzonder gebouw, waarin ontmoeten en samenwerken centraal staat.

Atos heeft in het nieuwe hoofdkantoor een werkomgeving gecreëerd die is uitgerust met de allernieuwste technologieën en ingericht op basis van de principes van het Nieuwe Werken. Dit is gebaseerd op een concept, waarin social collaboration en gastvrijheid centraal staan en dat beter aansluit op de behoeften van medewerkers. Het gebouw is een ontmoetingsplaats, waar mensen samenkomen om elkaar te inspireren, samen te werken en te leren. Een open en licht Atrium vormt het hart van het gebouw en fungeert als ontmoetingsplaats voor medewerkers, partners en klanten, met als doel creativiteit en innovatie te stimuleren.

Bij alle onderdelen van het gebouw en de inrichting is een oplossing gekozen die medewerkers in staat stelt op verschillende manieren te werken. Met verschillende werkplekken voor diverse werkzaamheden, maar ook nieuwe technologie die niet alleen flexibel werken mogelijk maken, maar ook samenwerking met collega’s in andere landen faciliteert. Zo is het hoofdkantoor - en alle andere Atos kantoren wereldwijd - voorzien van een veilige Wi-Fi omgeving en in het Atrium is dit ook beschikbaar voor gasten. In de vergaderruimtes kan eenvoudig en met de laatste communicatietools vergaderd worden met teams over de hele wereld. Ook kunnen medewerkers en bezoekers het laatste nieuws, events en activiteiten volgen via een Digital Signage-systeem, dat content naar verschillende locaties in het gebouw verstuurt.

Foto Amstelveen
(Foto Jean-Pierre Jans - 2016)

Het atrium van het Atos pand in Amstelveen


Innovatie staat centraal. Bezoekers kregen de hele dag volop gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen. Zo konden zij terecht in het vernieuwde Business Technology Innovation Center (BTIC) van Atos: een interactieve omgeving, waarin de beleving van nieuwe ideeën, de laatste innovaties en de uitdagingen in de wereld van morgen centraal staan. Hier toonde Atos haar visie en de toegevoegde waarde van producten en diensten op basis van live scenario’s. Voorbeelden hiervan zijn big data analytics projecten, zoals CityPulse, de mogelijkheden van Bull supercomputers, Digital Transformation, Augmented Reality, cloud computing, het Nieuwe Werken ' je smartphone  als werkplek inclusief Data Lost Prevention (DLP)', Bring Your Own Device, Cybersecurity, Identity Management en duurzaamheid. Ook stapten de bezoekers in de wereld van virtual reality en gingen ze met een VR-bril op virtuele ontdekkingstocht door het nieuwe kantoor.

Foto Amstelveen
(Foto Jean-Pierre Jans - 2016)

Openingsmoment van het nieuwe hoofdkantoor van Atos in Amstelveen. Vlnr.: zangeres Alma Nieto, Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen en Rob Pols, CEO van Atos


In de ‘Store of the Future’ konden bezoekers ervaren, hoe het voelt om in een compleet digitale winkelomgeving te zijn. Ook namen zij een kijkje in het Tech Lab - de innovatie keuken van Atos, - waar medewerkers elke dag bezig zijn met nieuwe technologische ontwikkelingen en projecten. “We zijn erg trots op ons nieuwe kantoor. Met het oog op duurzaamheid hebben we er bewust voor gekozen onze intrek te nemen in een bestaand kantoorpand in plaats van nieuwbouw. Ons hoofdkantoor is een belangrijk visitekaartje, dat laat zien, hoe wij in de wereld staan, kijken naar nieuwe manieren van werken en de laatste technologische innovaties toepassen in nieuwe oplossingen”, vertelt Rob Pols, CEO van Atos in de Benelux & The Nordics. “Tijdens deze open dag voor relaties en familieleden wilden we hiervan een beeld geven en dat is, gezien de vele enthousiaste reacties die we reeds hebben gekregen, uitstekend gelukt”.

Het nieuwe pand in een notendop:

-Ontmoeten en samenwerken: Het belangrijkste uitgangspunt in het doorgevoerde concept is optimale ondersteuning en aanmoediging van ontmoeten en samenwerken. Een open en licht Atrium vormt het hart van het pand en is de ontmoetings- en samenwerkingsplek voor medewerkers, partners en klanten, om creativiteit en innovatie te stimuleren.

-Vernieuwend en uitdagend: Bij alle onderdelen van het nieuwe gebouw en de inrichting is een oplossing gekozen die de medewerker uitdaagt om opnieuw na te denken over de manier waarop gewerkt wordt. Verschillende werkplekken voor verschillende werkzaamheden, maar ook nieuwe technologie met nieuwe mogelijkheden.

Foto Amstelveen
(Foto Jean-Pierre Jans - 2016)

Zangeres Alma Nieto, Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen en Rob Pols, CEO van Atos in Benelux & The Nordics met de Atos robot


-Duurzaamheid: Het vernieuwde gedeelte van het bestaande gebouw is zo aangepast, dat hiervoor het milieucertificaat B is afgegeven. Dit is het hoogst haalbare duurzaamheidsniveau voor bestaande bouw. Onder andere zonnepanelen op het dak een warmte terugwin installatie en de juiste LED verlichting dragen hieraan bij.

-Technologie: Het zichtbaar inzetten van nieuwe technologie optimaliseert flexibel werken en benadrukt de aard van het bedrijf. Alle Atos gebouwen zijn standaard voorzien van WI-FI, en in het Atrium is dit ook beschikbaar voor alle gasten. In de vergaderruimtes kan eenvoudig en snel middels de laatste nieuwe communicatie tools vergaderd worden met teams over de hele wereld. Daarnaast kunnen medewerkers en bezoekers steeds het laatste nieuws, events en activiteiten volgen middels een digital signage systeem, dat gerichte content naar diverse locaties in het gebouw verstuurt.

-Nieuw talent: De locatie is centraal gelegen in de randstad  en biedt veel mogelijkheid om nieuw talent te werven. Historie: Het oorspronkelijke pand is gebouwd in 1991 en ontworpen door Alberts en Van Huut. Het nieuwe Atos hoofdkantoor voor de Benelux & The Nordics beslaat 9000 m² van de in totaal 45000 m².

Foto Amstelveen
(Foto Jean-Pierre Jans - 2016)

Een medewerker van Atos geeft uitleg over digitaal zakendoen aan de bezoekers


Over Atos: Atos is een Frans IT-bedrijf, dat zich bezighoudt met systeemontwikkeling en consultancy. Het is in de Benelux onder meer actief op het vlak van het verwerken van betalingen. Atos heeft 86.000 werknemers (ultimo 2014) verspreid in 66 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Atos is genoteerd aan de Franse beurs Euronext in Parijs onder de naam Atos Origin en verscheidene andere, waaronder: AtosEuronext, Atos Worldline, Atos Consulting en Atos Odyssée.

Atos SE (Societas Europaea) is toonaangevend in digitale services met een pro forma jaaromzet van 12 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 100.000 collega’s in 72 landen. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten IT-services in vier domeinen: Consulting & Systeemintegratie, Managed Operations & BPO, Cloud Operations, Big Data & Beveiligingsoplossingen en transactiediensten via Worldline, de Europese leider in de markt voor betaaloplossingen en transactiediensten. Met haar diepgaande technologische expertise en kennis van industriële sectoren ondersteunt zij klanten in de volgende marktsectoren: Defensie, Gezondheidszorg, Manufacturing, Media en Nutsvoorzieningen, Publieke Sector, Retail, Telecom en Transport.

Atos focust op het aanbieden van zakelijke technologie die klanten vooruit helpt en in staat stelt hun onderneming van de toekomst te creëren. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen en staat genoteerd aan de Euronext Paris market. Atos opereert onder de namen Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify en Worldline. Bezoek voor meer informatie: nl.atos.net.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.