Bijgewerkt: 19 januari 2022

Negen BeweegBingo spellen cadeau aan woonzorglocaties in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: AmstelveenSport
29-11-2021

AmstelveenSport heeft negen BeweegBingo spellen cadeau gedaan aan woonzorglocaties in Amstelveen. De spellen zijn gesponsord door Rotary Amstelveen-Amstel. De BeweegBingo nodigt op speelse manier uit tot beweging. Tijdens het spel worden alledaagse bewegingen geoefend, zoals het optillen en buigen van de knie en het draaien met de schouders.

Foto Amstelveen
(Foto Naomi Heidinga - 2021)

Jan Kooiker voorzitter van Rotary Amstelveen-Amstel en Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van AmstelveenSport en medewerkers en inwoners van Zonnehuis Bovenkerk en Mieke Regelink met een doos van het BeweegBingo spel


De rode loper ging donderdag 25 november 2021 uit bij Zonnehuis Bovenkerk voor de feestelijke overhandiging van de BeweegBingo. Twee bewoonsters mochten samen met medewerkers het spel in ontvangst nemen van Jan Kooiker voorzitter van Rotary Amstelveen-Amstel en Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van AmstelveenSport. 'De Rotary ondersteunt initiatieven die goed zijn voor jong en oud. Dat doen we met goederen of met geld. Een presentatie van AmstelveenSport maakte ons enthousiast over de BeweegBingo. In totaal hebben we tien spellen gesponsord, waarvan er negen in Amstelveen worden uitgedeeld' - aldus Kooiker.

De BeweegBingo is bedacht door Mieke Regelink van AmstelveenSport. 'Dit spel nodigt ouderen op een speelse manier uit tot beweging. Telkens wordt een kaart getrokken waarop een pictogram te zien is met een beweging, zoals het draaien van de schouders, het optillen van de knieën of het zwaaien met de armen. Het gaat om alledaagse bewegingen, die ouderen helpen om soepel en actief te blijven. De oefeningen kunnen zowel staand als zittend worden uitgevoerd. Door het spel met muziek en prijzen te combineren maak je er een feestje van. Zo wordt bewegen leuk!'

Naast Zonnehuis Bovenkerk, hebben ook Nieuw Vredeveld, Klaasje Zevenster, Zonnehuis Amalia, Woonzorgcentrum Groenelaan, Belmonte, De Luwte, Huis aan de Poel, Zonnehuis Westwijk en Dagcentrum Westwijk een spel cadeau gekregen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.