Bijgewerkt: 22 september 2023

Nederland Leest viert haar 10de editie

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
27-10-2015

Nederland Leest viert de hele maand november 2015 haar 10de editie met het korte verhaal. Auteur A.L. Snijders, de bekende auteur van korte verhalen en zkv’s (zeer korte verhalen), stelde een geschenkbundel samen met een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis. Speciaal voor de 10de editie van Nederland Leest zijn ook korte verhalen van schrijvers uit de regio opgenomen. Zo staan er twee korte verhalen van de Amstelveense schrijver Rob van Essen in.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2015)

Nederland leest geschenkbundel 2015


De geschenkbundel wordt tijdens de campagneperiode van zondag 1 november t/m maandag 30 november 2015 in de Amstelland bibliotheken verstrekt aan volwassen leden op vertoon van hun bibliotheekpas en zolang de voorraad strekt. Speciaal in dit jubileumjaar verschijnt er in elke provincie een aparte editie: de Nederland Leest-bundeling van A.L Snijders, aangevuld met mooie korte verhalen uit de betreffende regio.

Tijdens de Nederland Leest maand organiseert de bibliotheek op 26 november 2015 een exclusieve workshop ZKV, gegeven door scenario– en toneelschrijver, tekstdichter, dramadocent en regisseur Hetty Kleinloog. Hierin zal het vooral gaan over de kunst van het weglaten, de structuur en opbouw en het opvoeren van personages. Workshop ZKV op donderdag 26 november in bibliotheek Amstelveen Stadsplein van 19.30uur tot 22.00 uur. Deelnameprijs € 32,50. Bibliotheekpashouders betalen €22,50. Meer info en kaarten via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de vestigingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.