Bijgewerkt: 2 december 2023

Na de zomervakantie van 2016 beginnen de scholen weer

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
22-08-2016

Na de zomervakantie van 2016 gaan veel kinderen voor het eerst in lange tijd weer lopend en op de fiets naar school. Dat is even wennen, voor de kinderen én voor alle andere weggebruikers. Het is dus voor iedereen zaak extra alert te zijn.

Om iedereen op de – na de vakantie – weer toenemende verkeersdrukte te wijzen, voeren Gemeente Amstelveen, VVN en de Stadsregio Amsterdam jaarlijks de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. Vanaf maandag 17 augustus 2016 hangen er op diverse locaties spandoeken die de weggebruikers er op attenderen, dat de scholen weer zijn begonnen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Scholieren op de fiets


Wat kunt u zelf doen?

Kinderen worden minder kwetsbaar, als ze weten hoe zij zich in het verkeer moeten gedragen. Laat uw kind daarom zo veel mogelijk ervaring opdoen en pak voor korte afstanden altijd de fiets. Laat hem of haar daarnaast - zodra het kan - zelfstandig naar school fietsen. Voor een goede voorbereiding heeft VVN vijf tips opgesteld om veilig naar school te fietsen:

Kies een veilige route

-Zorg ervoor, dat dit de vaste route wordt. Het is niet vanzelfsprekend, dat dit ook de kortste route is.

-Oefen de route vooraf met je kind

-Op zoek naar een rustig moment? Fiets de route dan eerst op zondag. Over het algemeen is het dan minder druk op de weg.

-Zorg ervoor, dat de bagage veilig meegenomen kan worden

-Dat wil zeggen in een rugzak, of in een fietstas achterop.

-Waarschuw je kind nooit met drie, of meer naast elkaar fietsen

-Ook al is het nog zo gezellig, dit levert onnodige gevaren op. Geef zelf altijd het goede voorbeeld.

-Zorg altijd voor een veilige fiets

-Werken de remmen goed en doet de verlichting het nog? Check de fiets van je kind aan de hand van de Checklist fietscontrole (deze checklist is te vinden op www.vvn.nl ).

De gemeente Amstelveen, Veilig Verkeer Nederland en de Stadsregio Amsterdam wensen alle ouders en kinderen van Nederland een veilige start van het nieuwe schooljaar!

De campagne is de komende weken rondom de start van het nieuwe schooljaar zichtbaar met de bekende spandoeken en sandwichborden. Dit jaar is er voor het eerst ook een campagnekrant (pdf 6 pagina’s) uitgebracht, die bij ruim 325.000 huishoudens in de laatste week van de zomervakantie op de deurmat valt. In deze krant wordt onder andere het doel van de campagne uitgelegd, er staat een verkeersquiz in en er is een prijsvraag in opgenomen. Veilig Verkeer Nederland hoopt, dat deze krant een aanleiding is tot een gesprek hierover aan de keukentafel over verkeersveiligheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.