Bijgewerkt: 28 maart 2024

'Na 75 jaar vrijheid' - online lezingen in Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
23-04-2021

In het kader van 4 en 5 mei organiseert de Bibliotheek Amstelland in mei twee online boeklezingen over het oorlogsverleden. Op donderdag 6 mei 2021 zal Sytze van er Zee vertellen over zijn boek Wij overleefden en op donderdag 20 mei 2021 neemt Margalith Kleijwegt je mee in een intiem familieverhaal over hoe iedere generatie anders met de oorlogsgeschiedenis omgaat.

Voor zijn boek 'Wij overleefden' interviewde Sytze van der Zee een aantal overlevenden van de oorlog, mensen die de verschrikkingen van de naziterreur aan den lijve hebben ondervonden. Tijdens de lezing vertelt de auteur over zijn boek en spreekt hij met Myriam Mater, een van de overlevenden die hij voor zijn boek heeft geïnterviewd.

Foto Amstelveen
(Foto Koos Breukel / Bibliotheek Amstelland - 2021)

Sytze van der Zee (1939) is een journalist en schrijver en Margalith Kleijwegt (1951) is een journaliste


In de lezing van Margalith Kleijwegt over haar nieuwste boek 'Verdriet en boterkoek', word je meegenomen in haar eigen familieverhaal over het Joods zijn. Haar moeder, documentairemaakster Netty Rosenfeld, had onderdoken gezeten en beschouwde het Joods zijn vooral als een last. Voor Margalith zelf was die gespleten houding ingewikkeld, maar de jongste generatie van haar familie is juist trots op het joods zijn.

Beide lezingen vinden online plaats via een livestream en worden georganiseerd in samenwerking met boekhandel Libris Venstra. De lezing van Sytze van der Zee vindt plaats op donderdag 6 mei van 19:30-20:30 en de lezing van Margalith Kleijwegt op donderdag 20 mei van 19:30-20:30. Kijk voor meer informatie oer de lezingen en de kaartverkoop op: www.debibliotheekamstelland.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.