Bijgewerkt: 28 maart 2024

Moederdag 2016

Nieuws ->

Bron: Amstelveenweb
08-05-2016

Moederdag is een feest ter ere van de moeder van het gezin, evenals het moederschap, en de invloed van de moeders in de samenleving. Het wordt gevierd op verschillende dagen in vele delen van de wereld, meestal in de maanden maart, of mei. Het vormt een aanvulling op soortgelijke vieringen ter ere van familieleden, zoals de Vaderdag, of zoals in Korea de dag van de Ouders.



Op de tweede zondag van mei wordt in veel landen en ook in Nederland, Moederdag gevierd, maar in sommige landen op de eerste zondag van mei. De eerste tekenen van de viering voor moeders, waren in het oude Griekenland tijdens de lente-plechtigheden, ter ere van Rhea (of Cybele), de Grote Moeder der goden.


a
Op Moederdag verwennen wij onze moeder. Op deze dag krijgt ze van ons alle aandacht die zij verdient. Ze wordt verwend met een ontbijtje op bed, een cadeau en een maaltijd die ze nu eens niet zelf hoeft te bereiden. Iedere dag van het jaar zou moeder eigenlijk geëerd moeten worden, maar dat is niet haalbaar. Dus op de tweede zondag in mei, kan eenieder zijn, of haar waardering nog eens extra uiten. Gezellige dag toegewenst!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.