Bijgewerkt: 13 april 2024

Minister Wiersma van Onderwijs bezocht RobotWise in het Amstelveen College

Nieuws -> Informatief

Bron: VVD-Amstelveen
13-03-2023

Dennis Wiersma (VVD) minister voor primair en voortgezet onderwijs bezocht maandagochtend 13 maart 2023 het Amstelveen College om daar kennis te maken met een bijzondere vorm van technisch onderwijs verzorgd door het prijswinnende Amstelveense bedrijf RobotWise, en om de plannen te bekijken voor het vernieuwde Medialab van de school.

De minister werd ontvangen door Wrister Grommers de rector van het Amstelveen College, en Herbert Raat (VVD) wethouder loco-burgemeester. Goed onderwijs, daar staat Amstelveen voor, en de Amstelveense schoolorganisaties werken hard om dat goede onderwijs te kunnen leveren.

De minister heeft zelf kunnen ervaren wat Robotwise kan betekenen voor het onderwijs door ook zelf samen met Herbert Raat aan te schuiven bij de leerlingen. Daarnaast was hij onder de indruk van de plannen voor vernieuwde Medialab en de hedendaagse techniek waar de leerlingen mee in aanraking komen.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2023)

Minister Dennis Wiersma (tweede van rechts) met van links naar rechts; Herbert Raat (loco-burgemeester), Annemieke Pieterse (RobotWise), Jet Smit (VVD-raadslid), Elisa De Marco (VVD-raadslid), Darshan Sloot (directeur Ondernemersvereniging Amstelveen), Gerda Bakker (VVD-kandidaat Provinciale Staten), Tamar Neter (eigenaresse RobotWise) en Wrister Grommers (rector Amstelveen College)

Het bij de les houden van kinderen is echter steeds vaker een behoorlijke uitdaging doordat er te veel afleiding voor de kinderen is, voornamelijk van mobiele telefoons. Lagere onderwijsprestaties – lagere cijfers, afleiding en verminderde concentratie blijken het gevolg te kunnen zijn van de aanwezigheid van telefoons in de klas.

Minister Wiersma heeft de scholen daarom opgeroepen om te kijken of zij een verbod van het gebruik van mobile telefoons in overweging zouden willen nemen. Het Amstelveen College heeft deze handschoen opgepakt. De reacties van de ouders zijn voornamelijk positief, de leerlingen, en dat mag geen verassing zijn, staan er iets anders in.

De minister is blij met het initiatief van het Amstelveen College en is zeer benieuwd naar de aanpak en de resultaten daarvan in de komende periode. Na aanwezigheid van een uur vertrok de minister weer. Het bezoek werd door alle aanwezigen als zeer inspirerend en zinvol ervaren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.